Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki és lisztezz be egy nagy tortaformát.
A tortaforma alapos kivajazása és lisztezése megakadályozza, hogy a tészta leragadjon, és könnyen ki tudd venni a kész tortát.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sütőport.
A sütőport egyenletesen keverd el a liszttel, hogy a torta egyenletesen keljen meg.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a kristálycukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat.
A vaj és a cukor alapos habosítása biztosítja, hogy a torta könnyű és puha legyen. A tojásokat egyenként add hozzá, hogy elkerüld a tészta kicsapódását.
Add hozzá a vaníliát és a tejet, majd fokozatosan keverd bele a száraz hozzávalókat, amíg sima tésztát kapsz.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást, és ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz.
Öntsd a tésztát a formába, és süsd 30-35 percig. Hűtsd ki teljesen.
Ellenőrizd a torta közepét egy fogpiszkálóval. Ha tisztán jön ki, a torta megsült. A tortát teljesen hűtsd ki a formában, mielőtt kivennéd, hogy ne törjön össze.
A krémhez habosítsd fel a tejszínt a porcukorral, amíg kemény habot kapsz.
A tejszínt jól hűtsd le előtte, hogy könnyebben felverhető legyen. Ne verd túl, mert kicsapódhat.
Faragd ki a tortát az állat formájára (pl. macska, medve, vagy nyuszi), és vond be a tejszínhabbal.
A tortát éles késsel faragd ki. Ha a torta morzsálódik, kend be vékonyan a tejszínhabbal, és tedd a hűtőbe 15 percre, mielőtt folytatnád a faragást.
Borítsd be a tortát fondanttal, majd simítsd el. Használj különböző színeket az állat részleteinek (pl. szemek, fülek, orr) kialakításához.
A fondantot gyúrd át alaposan, mielőtt használnád, hogy rugalmas legyen. A fondantot vékonyan nyújtsd ki, és simítsd a tortára egy fondant simítóval. A részletekhez használj ételfestéket a fondant színezéséhez.
Díszítsd a tortát csokoládéforgácsokkal és egyéb fondant elemekkel, hogy még élethűbb legyen.
A díszítéshez használj kreativitást! A csokoládéforgácsokat és a fondant elemeket ragaszd a tortára egy kis vízzel vagy étkezési ragasztóval.
Hűtsd a tortát legalább egy órán át, hogy a díszítés megszilárduljon, majd szeleteld és tálald.
A hűtés segít a krémnek és a fondantnak megszilárdulni, így a torta könnyebben szeletelhető és tálalható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.