Állatformás torta fondant borítással és csokoládéforgács díszítéssel

Állatformás torta

Az állatformás torta mindig nagy sikert arat a gyerekek körében. Akár egy macska, nyuszi vagy medve formáját választod, ez a torta garantáltan mosolyt csal mindenki arcára. A fondant borítás és a részletgazdag díszítések látványossá és egyedivé teszik ezt a desszertet, miközben az íze is lenyűgöző. Készítsd el ezt a kreatív tortát egy különleges alkalomra, és élvezd a gyerekek örömét, amikor meglátják a művedet!

Előkészület 1 óra 30 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 2 óra 5 perc
5200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
300 g Liszt
200 g Kristálycukor
150 g Vaj
4 db Tojás
150 ml Tej
1 cs. Sütőpor
1 tk. Vanília kivonat
200 g Porcukor
300 ml Tejszín
500 g Fondant (különböző színekben)
1 cs. Ehető ragasztó
50 g Csokoládéforgács (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki és lisztezz be egy nagy tortaformát.

    A tortaforma alapos kivajazása és lisztezése megakadályozza, hogy a tészta leragadjon, és könnyen ki tudd venni a kész tortát.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sütőport.

    A sütőport egyenletesen keverd el a liszttel, hogy a torta egyenletesen keljen meg.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a kristálycukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat.

    A vaj és a cukor alapos habosítása biztosítja, hogy a torta könnyű és puha legyen. A tojásokat egyenként add hozzá, hogy elkerüld a tészta kicsapódását.

    4

    Add hozzá a vaníliát és a tejet, majd fokozatosan keverd bele a száraz hozzávalókat, amíg sima tésztát kapsz.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást, és ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz.

    5

    Öntsd a tésztát a formába, és süsd 30-35 percig. Hűtsd ki teljesen.

    Ellenőrizd a torta közepét egy fogpiszkálóval. Ha tisztán jön ki, a torta megsült. A tortát teljesen hűtsd ki a formában, mielőtt kivennéd, hogy ne törjön össze.

    6

    A krémhez habosítsd fel a tejszínt a porcukorral, amíg kemény habot kapsz.

    A tejszínt jól hűtsd le előtte, hogy könnyebben felverhető legyen. Ne verd túl, mert kicsapódhat.

    7

    Faragd ki a tortát az állat formájára (pl. macska, medve, vagy nyuszi), és vond be a tejszínhabbal.

    A tortát éles késsel faragd ki. Ha a torta morzsálódik, kend be vékonyan a tejszínhabbal, és tedd a hűtőbe 15 percre, mielőtt folytatnád a faragást.

    8

    Borítsd be a tortát fondanttal, majd simítsd el. Használj különböző színeket az állat részleteinek (pl. szemek, fülek, orr) kialakításához.

    A fondantot gyúrd át alaposan, mielőtt használnád, hogy rugalmas legyen. A fondantot vékonyan nyújtsd ki, és simítsd a tortára egy fondant simítóval. A részletekhez használj ételfestéket a fondant színezéséhez.

    9

    Díszítsd a tortát csokoládéforgácsokkal és egyéb fondant elemekkel, hogy még élethűbb legyen.

    A díszítéshez használj kreativitást! A csokoládéforgácsokat és a fondant elemeket ragaszd a tortára egy kis vízzel vagy étkezési ragasztóval.

    10

    Hűtsd a tortát legalább egy órán át, hogy a díszítés megszilárduljon, majd szeleteld és tálald.

    A hűtés segít a krémnek és a fondantnak megszilárdulni, így a torta könnyebben szeletelhető és tálalható.