Almaboros panna cotta tálalva

Almaboros panna cotta

Az almaboros panna cotta egy modern csavar a klasszikus olasz desszerten, amely tökéletes harmóniát teremt a tejszín selymessége és az almabor enyhén savanykás íze között. Az almaszeletekkel és fahéjjal díszített desszert nemcsak látványos, de ízletes is, amely kiválóan alkalmas őszies hangulatú vacsorákhoz vagy különleges eseményekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tejszín
80 g Cukor
1 db Vaníliarúd
5 db Zselatinlapok
150 ml Almabor
1 tk. Fahéj
2 db Almaszeletek
2 levél Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.

    A zselatinlapokat egyesével helyezd a vízbe, hogy ne ragadjanak össze.

    2

    Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Lassan forrald fel, hogy az ízek összeérjenek.

    Ne forrald túl a tejszínt, mert kicsapódhat. Elég, ha gyöngyözik a széle.

    3

    Vedd le a lábost a tűzről, és keverd bele a kinyomkodott zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak.

    Fontos, hogy a zselatin teljesen feloldódjon, különben darabos lesz a panna cotta.

    4

    Öntsd hozzá az almabort és adj hozzá egy csipetnyi fahéjat, majd óvatosan keverd össze.

    Ha nem szereted a fahéjat, elhagyhatod, vagy helyette egy kevés szerecsendiót is használhatsz.

    5

    Öntsd a keveréket átlátszó poharakba, és hagyd hűlni szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megszilárduljon.

    A poharakat enyhén nedvesítsd be, így könnyebben kifordíthatod belőlük a panna cottát tálaláskor, ha szeretnéd.

    6

    Tálalás előtt díszítsd az almaboros panna cottát friss almaszeletekkel és mentával, hogy frissességet kölcsönözz neki.

    Az almaszeleteket locsold meg egy kevés citromlével, hogy ne barnuljanak meg.