Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.
A zselatinlapokat egyesével helyezd a vízbe, hogy ne ragadjanak össze.
Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Lassan forrald fel, hogy az ízek összeérjenek.
Ne forrald túl a tejszínt, mert kicsapódhat. Elég, ha gyöngyözik a széle.
Vedd le a lábost a tűzről, és keverd bele a kinyomkodott zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak.
Fontos, hogy a zselatin teljesen feloldódjon, különben darabos lesz a panna cotta.
Öntsd hozzá az almabort és adj hozzá egy csipetnyi fahéjat, majd óvatosan keverd össze.
Ha nem szereted a fahéjat, elhagyhatod, vagy helyette egy kevés szerecsendiót is használhatsz.
Öntsd a keveréket átlátszó poharakba, és hagyd hűlni szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megszilárduljon.
A poharakat enyhén nedvesítsd be, így könnyebben kifordíthatod belőlük a panna cottát tálaláskor, ha szeretnéd.
Tálalás előtt díszítsd az almaboros panna cottát friss almaszeletekkel és mentával, hogy frissességet kölcsönözz neki.
Az almaszeleteket locsold meg egy kevés citromlével, hogy ne barnuljanak meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.