Fahéjas almalé jégkockákkal és alma szeletekkel

Almalé fahéjas ízzel

A fahéjas almalé egy klasszikus őszi ital, amely a természetes almaédes ízt ötvözi a fahéj meleg, fűszeres aromájával. Eredetileg Észak-Amerikában vált népszerűvé, ahol a hűvösebb hónapokban gyakran szolgálják fel melegen is, de hidegen is kiválóan frissít. Ez a recept tökéletes arra, hogy kihasználd a szezonális almák frissességét, miközben egy természetes és egészséges italt készítesz. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, egy kis gyömbérrel vagy szegfűszeggel is feldobhatod!

Előkészület 5 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 5 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Frissen facsart almalé
1 tk. Fahéj
20 g Méz
20 ml Citromlé
6 db Jégkocka
3 db Alma szeletek

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Facsarj ki friss almalevet édes vagy savanykás almákból, ízlés szerint. Ha boltit használsz, válassz 100%-os préselt almalevet adalékanyagok nélkül.

    A frissen facsart almalé íze sokkal intenzívebb és finomabb, mint a bolti. Keverheted különböző almafajták levét a tökéletes íz eléréséhez.

    2

    Egy pohárban keverd össze az almalét, a fahéjat és a mézet. Addig kevergesd, amíg a méz teljesen feloldódik az italban.

    A méz helyett használhatsz más édesítőszert is, például agavé szirupot vagy juharszirupot. A fahéj mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    3

    Adagolj hozzá frissen facsart citromlevet, hogy egy kis frissességet adj az italnak. Keverd át alaposan.

    A citromlé segít kiemelni az alma és a fahéj ízét. Ne hagyd ki, ha igazán frissítő italt szeretnél.

    4

    Tölts meg egy nagy poharat jégkockákkal, majd öntsd rá az elkészült fahéjas almalét.

    Ha nincs jégkockád, hűtsd le az almalevet a hűtőben, mielőtt fogyasztod.

    5

    Díszítsd alma szeletekkel és egy csipetnyi extra fahéjjal, majd szervírozd azonnal.

    A díszítés nem csak esztétikus, hanem extra ízt is ad az italnak. Kínálhatsz mellé fahéjas kekszet is.