Almalé fahéjjal üvegben tálalva

Almalé fahéjjal

Az almalé fahéjjal egy tökéletes őszi-téli ital, amely az alma természetes édességét ötvözi a fahéj meleg aromájával. Ez az egyszerű recept otthoni elkészítésre is kiváló, és remek választás lehet hideg italnak nyáron, vagy melegítő italként a hűvösebb napokon. Tipp: Ha még intenzívebb ízt szeretnél, adj hozzá egy csipet szerecsendiót a főzés során.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
5 db Friss alma
1 l Víz
2 db Fahéjrúd
50 g Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Alaposan mossuk meg az almákat, majd vágjuk őket kisebb darabokra, magházukat eltávolítva.

    Használj édesebb almafajtákat, például Golden Delicious vagy Gala almát a legjobb íz érdekében.

    2

    Egy nagy lábosban forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá az almaszeleteket és a fahéjrudakat.

    A víz mennyisége függ az alma mennyiségétől, de általában annyi víz kell, hogy ellepje az almaszeleteket.

    3

    Hagyjuk főni közepes lángon 20 percig, amíg az alma teljesen megpuhul, és az ízek összeérnek.

    Ha szeretnéd, adhatsz hozzá egy kevés citromlevet is, hogy megakadályozd az alma megbarnulását és frissebb ízt kölcsönözz az italnak.

    4

    Vegyük le a lábost a tűzről, és szűrjük le az italt egy finom szűrőn keresztül, hogy eltávolítsuk az almaszeleteket és a fahéjrudakat.

    A leszűrt almaszeleteket ne dobd ki, felhasználhatod őket almatorta vagy más sütemény készítéséhez.

    5

    Adjuk hozzá a mézet a még meleg almaléhez, és keverjük addig, amíg teljesen feloldódik.

    A méz mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Használhatsz más édesítőszert is, például agavé szirupot vagy juharszirupot.

    6

    Töltsük az almalét sterilizált üvegekbe, hagyjuk kihűlni, majd hűtőben tároljuk. Fogyasztás előtt hűtsük le vagy melegítsük fel ízlés szerint.

    A sterilizált üvegekben tárolt almalé hosszabb ideig eláll. A sterilizáláshoz forrald ki az üvegeket és a fedőket néhány percig.