Alaposan mossuk meg az almákat, majd vágjuk őket kisebb darabokra, magházukat eltávolítva.
Használj édesebb almafajtákat, például Golden Delicious vagy Gala almát a legjobb íz érdekében.
Egy nagy lábosban forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá az almaszeleteket és a fahéjrudakat.
A víz mennyisége függ az alma mennyiségétől, de általában annyi víz kell, hogy ellepje az almaszeleteket.
Hagyjuk főni közepes lángon 20 percig, amíg az alma teljesen megpuhul, és az ízek összeérnek.
Ha szeretnéd, adhatsz hozzá egy kevés citromlevet is, hogy megakadályozd az alma megbarnulását és frissebb ízt kölcsönözz az italnak.
Vegyük le a lábost a tűzről, és szűrjük le az italt egy finom szűrőn keresztül, hogy eltávolítsuk az almaszeleteket és a fahéjrudakat.
A leszűrt almaszeleteket ne dobd ki, felhasználhatod őket almatorta vagy más sütemény készítéséhez.
Adjuk hozzá a mézet a még meleg almaléhez, és keverjük addig, amíg teljesen feloldódik.
A méz mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Használhatsz más édesítőszert is, például agavé szirupot vagy juharszirupot.
Töltsük az almalét sterilizált üvegekbe, hagyjuk kihűlni, majd hűtőben tároljuk. Fogyasztás előtt hűtsük le vagy melegítsük fel ízlés szerint.
A sterilizált üvegekben tárolt almalé hosszabb ideig eláll. A sterilizáláshoz forrald ki az üvegeket és a fedőket néhány percig.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.