A citromot alaposan mosd meg, majd vékony karikákra szeleteld.
A citromot érdemes bió citromból készíteni, mivel a héját is felhasználjuk.
Öntsd az alma cidert egy közepes méretű lábosba, és tedd közepes lángra melegedni.
Ügyelj arra, hogy a lábos alja vastag legyen, így elkerülheted a cider leégését.
Add hozzá a citromkarikákat, a fahéjrudat és a szegfűszeget a lábosba.
A citromkarikákat érdemes vékonyra vágni, hogy jobban kiadják az ízüket. A fűszerek mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod.
Adagold hozzá az almalekvárt, és keverd el alaposan, hogy teljesen feloldódjon az italban.
Ha nincs almalekvárod, használhatsz almaszószt vagy sűrű almapürét is.
Lassan melegítsd fel az italt, de ügyelj rá, hogy ne forrald fel, hogy az ízek jól összeérjenek. Ez körülbelül 15 percet vesz igénybe.
A lassú melegítés segít abban, hogy a fűszerek ízei jobban kioldódjanak, és az ital ne égjen le.
Adagold hozzá a mézet, és keverd el, amíg teljesen feloldódik az italban.
A méz mennyiségét ízlés szerint állíthatod. Használhatsz más édesítőszert is, például juharszirupot vagy agavé szirupot.
Szűrd le a kész cidert, hogy eltávolítsd a fűszereket és a citromkarikákat.
A szűréshez használhatsz finom szövésű szűrőt vagy gézlapot.
Melegen tálald hőálló poharakban, és díszítsd egy citromkarikával és egy fahéjrúddal.
A cider mellé kínálhatsz kekszet vagy mézeskalácsot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.