Almalekváros cider bögrében

Almalekváros cider

Az almalekváros cider egy igazán különleges ital, amely a klasszikus alma cider ízét a házi almalekvár gazdag ízvilágával egészíti ki. Ez az ital remek választás hideg estékre vagy ünnepi összejövetelekre, amikor valami egyedi, mégis könnyen elkészíthető meleg italra vágyunk. Tipp: Ha még különlegesebb ízt szeretnél, próbáld ki az italhoz egy kevés narancshéj hozzáadását a főzés során.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
170 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1000 ml Alma cider
4 ek. Almalekvár
2 ek. Méz
1 db Fahéjrúd
5 db Szegfűszeg
1 db Citrom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A citromot alaposan mosd meg, majd vékony karikákra szeleteld.

    A citromot érdemes bió citromból készíteni, mivel a héját is felhasználjuk.

    2

    Öntsd az alma cidert egy közepes méretű lábosba, és tedd közepes lángra melegedni.

    Ügyelj arra, hogy a lábos alja vastag legyen, így elkerülheted a cider leégését.

    3

    Add hozzá a citromkarikákat, a fahéjrudat és a szegfűszeget a lábosba.

    A citromkarikákat érdemes vékonyra vágni, hogy jobban kiadják az ízüket. A fűszerek mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod.

    4

    Adagold hozzá az almalekvárt, és keverd el alaposan, hogy teljesen feloldódjon az italban.

    Ha nincs almalekvárod, használhatsz almaszószt vagy sűrű almapürét is.

    5

    Lassan melegítsd fel az italt, de ügyelj rá, hogy ne forrald fel, hogy az ízek jól összeérjenek. Ez körülbelül 15 percet vesz igénybe.

    A lassú melegítés segít abban, hogy a fűszerek ízei jobban kioldódjanak, és az ital ne égjen le.

    6

    Adagold hozzá a mézet, és keverd el, amíg teljesen feloldódik az italban.

    A méz mennyiségét ízlés szerint állíthatod. Használhatsz más édesítőszert is, például juharszirupot vagy agavé szirupot.

    7

    Szűrd le a kész cidert, hogy eltávolítsd a fűszereket és a citromkarikákat.

    A szűréshez használhatsz finom szövésű szűrőt vagy gézlapot.

    8

    Melegen tálald hőálló poharakban, és díszítsd egy citromkarikával és egy fahéjrúddal.

    A cider mellé kínálhatsz kekszet vagy mézeskalácsot is.