Almás-fahéjas túrótorta almával és fahéjjal díszítve

Almás-fahéjas túrótorta

Az almás-fahéjas túrótorta a könnyed és gyümölcsös desszertek királya. Az alma természetes édessége és a fahéj melegsége tökéletes párost alkot ebben a tortában. A túró könnyedsége hozzáadja a torta frissességét, így minden alkalomra tökéletes választás. Az ilyen típusú torták a rusztikus konyha ihletéséből származnak, ahol a természetes ízek dominálnak. Tipp: Ha még különlegesebb élményt szeretnél, adj hozzá egy csipetnyi szerecsendiót a fahéj mellé!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 30 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
1 db Piskótalap
500 g Túró
300 ml Tejszín
150 g Cukor
3 db Alma
2 tk. Fahéj
15 g Zselatin
50 ml Víz
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az almákat hámozd meg, távolítsd el a magházukat, majd reszeld le. Keverd össze a citromlével, hogy ne barnuljanak meg.

    A citromlé segít megőrizni az alma színét és frissességét. Ha nincs citrom, használhatsz egy kevés almalevet is.

    2

    A zselatint áztasd be a vízbe, majd alacsony lángon melegítsd fel, amíg teljesen feloldódik.

    Fontos, hogy a zselatint ne forrald, mert elveszíti a zselésítő képességét. Csak addig melegítsd, amíg teljesen feloldódik.

    3

    A túrót keverd simára a cukorral, majd add hozzá a reszelt almát és a fahéjat.

    Használj szitán áttört túrót, hogy a krém igazán sima legyen. A fahéj mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    4

    A tejszínt verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a túrós-almás keverékbe.

    A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. Ne keverd túl, mert kicsapódhat.

    5

    Add hozzá a feloldott zselatint, és alaposan keverd össze, hogy egységes legyen az állaga.

    A zselatin ne legyen túl forró, amikor a krémhez adod, mert kicsaphatja a tejszínt. Hagyd kicsit hűlni, mielőtt belekevered.

    6

    Helyezd a piskótalapot egy tortaformába, és öntsd rá a túrós-almás krémet. Simítsd el a tetejét egyenletesen.

    Ha nincs piskótalapod, használhatsz babapiskótát is, amit a tortaforma aljába rendezel.

    7

    Tedd a tortát a hűtőbe legalább 4 órára, hogy megszilárduljon.

    A legjobb, ha egy éjszakán át hűtöd a tortát, hogy teljesen megszilárduljon.

    8

    A megszilárdult tortát vedd ki a formából, és díszítsd a tetejét vékony almaszeletekkel és egy csipetnyi fahéjjal.

    A torta oldalát is díszítheted tejszínhabbal vagy pirított mandulával.