Almás-mandulás kuglóf tálalva

Almás-mandulás kuglóf

Az almás-mandulás kuglóf egy klasszikus sütemény, amely a reszelt alma lédússágát ötvözi a mandula finom, ropogós textúrájával. Ez a kuglóf egyszerre egészséges és különleges, így kiváló választás lehet családi összejövetelekre vagy egy nyugodt délutánhoz egy csésze tea mellett. Az alma és a mandula harmóniája egyedülálló ízélményt nyújt minden falatban.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Finomliszt
200 g Reszelt alma
150 g Kristálycukor
120 g Vaj
3 db Tojás
1 cs. Sütőpor
50 g Mandulaliszt
1 cs. Vaníliás cukor
100 ml Tej
30 g Porcukor a szóráshoz
30 g Szeletelt mandula

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazd ki a kuglófformát.

    A forma kivajazása után szórd meg liszttel vagy zsemlemorzsával, hogy a kuglóf könnyebben kijöjjön a formából.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, mandulalisztet, sütőport és a vaníliás cukrot.

    A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el, és a kuglóf szép magas legyen.

    3

    A vajat olvaszd meg, és keverd habosra a cukorral. Egyenként add hozzá a tojásokat, majd keverd simára.

    A vaj és a cukor habosra keverése kulcsfontosságú a könnyű és levegős tészta eléréséhez. A tojásokat egyesével add hozzá, hogy a tészta ne csapódjon ki.

    4

    Add hozzá a reszelt almát a vajas-tojásos keverékhez, majd fokozatosan keverd bele a száraz hozzávalókat és a tejet.

    A reszelt almát érdemes kicsit kinyomkodni, hogy ne legyen túl nedves a tészta. A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást.

    5

    Öntsd a tésztát az előkészített kuglófformába, és simítsd el a tetejét.

    Ha szeretnéd, szórhatsz a tészta tetejére szeletelt mandulát vagy durvára vágott diót, mielőtt a sütőbe teszed.

    6

    Süsd a kuglófot 40-45 percig, amíg aranybarnára sül, és a beleszúrt tű tisztán kihúzható.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni a készültséget. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    7

    Hagyd a kuglófot 10 percig hűlni a formában, majd fordítsd ki egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.

    A formában hagyott hűlés segít, hogy a kuglóf ne törjön össze kifordításkor.

    8

    Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és díszítsd szeletelt mandulával a tetejét.

    A porcukor helyett készíthetsz cukormázat is a tetejére, vagy kínálhatod vaníliafagylalttal.