Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát.
A forma kivajazása után szórd meg liszttel vagy zsemlemorzsával, hogy a torta könnyebben kijöjjön a formából. Sütőpapírral is kibélelheted az alját.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.
A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el a tésztában.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg habos állagot nem kapsz.
A tojásokat a cukorral addig verd, amíg a keverék fehéredni nem kezd és a térfogata megnő. Ez a lépés fontos a torta laza állagának eléréséhez.
Olvaszd fel a vajat, és keverd hozzá a narancslét és a reszelt narancshéjat.
A vajat ne forrósítsd fel, csak olvaszd meg. A narancshéjat csak a narancs külső, színes részéből reszeld, a fehér rész keserű lehet.
Reszeld le az almát, és nyomkodd ki belőle a felesleges nedvességet.
A felesleges nedvesség eltávolítása megakadályozza, hogy a torta túlságosan nedves legyen.
Keverd össze a száraz és nedves hozzávalókat, majd forgasd bele a reszelt almát. Óvatosan keverd homogén tésztává.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva, kis adagokban add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást. Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a hozzávalók össze nem állnak.
Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, és simítsd el a tetejét.
Ha a tortaforma aljára sütőpapírt teszel, könnyebben ki tudod majd venni a tortát.
Süsd a tortát 40-45 percig, vagy amíg tűpróbával ellenőrizve a tészta nem ragad a tűre.
A sütési idő sütőfüggő, ezért tűpróbával ellenőrizd a készültséget. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Hagyd a tortát 10 percig hűlni a formában, majd óvatosan vedd ki, és helyezd egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.
A formában hagyott hűlés segít elkerülni, hogy a torta összetörjön, amikor kifordítod.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral, vagy díszítsd friss narancsszeletekkel.
A tortát kínálhatod tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.