Almás-narancsos torta tálalva

Almás-narancsos torta

Az almás-narancsos torta egy frissítő és gyümölcsös desszert, amely az alma természetes édességét és a narancs citrusos ízvilágát ötvözi. Ez a torta nemcsak az ízek harmóniájával, hanem a könnyű elkészíthetőségével is lenyűgöz. Ideális választás egy ünnepi asztalra vagy egy baráti összejövetelre. Az egyszerű, mégis különleges recept garantáltan mindenkit elvarázsol.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Liszt
150 g Kristálycukor
3 db Tojás
100 g Vaj
150 g Reszelt alma
100 ml Narancslé
1 db Narancshéj
1 cs. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet Csipet só

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát.

    A forma kivajazása után szórd meg liszttel vagy zsemlemorzsával, hogy a torta könnyebben kijöjjön a formából. Sütőpapírral is kibélelheted az alját.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.

    A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el a tésztában.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg habos állagot nem kapsz.

    A tojásokat a cukorral addig verd, amíg a keverék fehéredni nem kezd és a térfogata megnő. Ez a lépés fontos a torta laza állagának eléréséhez.

    4

    Olvaszd fel a vajat, és keverd hozzá a narancslét és a reszelt narancshéjat.

    A vajat ne forrósítsd fel, csak olvaszd meg. A narancshéjat csak a narancs külső, színes részéből reszeld, a fehér rész keserű lehet.

    5

    Reszeld le az almát, és nyomkodd ki belőle a felesleges nedvességet.

    A felesleges nedvesség eltávolítása megakadályozza, hogy a torta túlságosan nedves legyen.

    6

    Keverd össze a száraz és nedves hozzávalókat, majd forgasd bele a reszelt almát. Óvatosan keverd homogén tésztává.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva, kis adagokban add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást. Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a hozzávalók össze nem állnak.

    7

    Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, és simítsd el a tetejét.

    Ha a tortaforma aljára sütőpapírt teszel, könnyebben ki tudod majd venni a tortát.

    8

    Süsd a tortát 40-45 percig, vagy amíg tűpróbával ellenőrizve a tészta nem ragad a tűre.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért tűpróbával ellenőrizd a készültséget. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    9

    Hagyd a tortát 10 percig hűlni a formában, majd óvatosan vedd ki, és helyezd egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.

    A formában hagyott hűlés segít elkerülni, hogy a torta összetörjön, amikor kifordítod.

    10

    Tálalás előtt szórd meg porcukorral, vagy díszítsd friss narancsszeletekkel.

    A tortát kínálhatod tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal is.