Almás narancstea pohárban tálalva

Almás narancstea

Az almás narancstea egy különleges téli ital, amely a gyümölcsök természetes édességét és a fűszerek melegítő hatását egyesíti. Az alma és a narancs frissessége tökéletesen harmonizál a fahéj és szegfűszeg aromájával, miközben a méz lágyítja az ízeket. Ez az ital ideális választás egy hosszú nap után, vagy amikor egy kis kényeztetésre vágyunk. Tipp: Ha még intenzívebb ízt szeretnél, adj hozzá egy kevés reszelt gyömbért is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
70 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
1 db Narancs
1 db Alma
2 tk. Fekete tea
1 db Fahéjrúd
5 db Szegfűszeg
2 ek. Méz
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá a fekete teát. Hagyjuk állni 5 percig, hogy a tea kiázzon.

    A tea erősségét a tea áztatási idejével szabályozhatod. Ha erősebb teát szeretnél, hagyd tovább ázni.

    2

    Amíg a tea ázik, mossuk meg alaposan az almát és a narancsot, majd szeleteljük fel vékony karikákra.

    A narancsot és almát érdemes biováltozatban beszerezni, mivel a héjuk is felhasználásra kerül.

    3

    Adjuk hozzá a fahéjrudat és a szegfűszeget a teához, és lassú tűzön melegítsük további 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ne forrald a teát a fűszerekkel, mert az ízek keserűvé válhatnak. Csak melegítsd lassú tűzön.

    4

    Szűrjük le a teát, hogy eltávolítsuk a fűszereket és a tealeveleket.

    Használj finom szűrőt, hogy ne kerüljenek tealevelek a kész italba.

    5

    Adjuk hozzá a felszeletelt almát és narancsot a teához, majd keverjük bele a mézet. Alaposan keverjük össze, hogy a méz feloldódjon.

    A méz helyett használhatsz más édesítőszert is, például agavé szirupot vagy juharszirupot, ha vegán italt szeretnél.

    6

    Tálaljuk a teát forrón, és díszítsük egy-egy narancs- és almaszelettel a poharakban.

    A tea tovább ízesíthető egy kevés citromlével vagy gyömbérrel.