Forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá a fekete teát. Hagyjuk állni 5 percig, hogy a tea kiázzon.
A tea erősségét a tea áztatási idejével szabályozhatod. Ha erősebb teát szeretnél, hagyd tovább ázni.
Amíg a tea ázik, mossuk meg alaposan az almát és a narancsot, majd szeleteljük fel vékony karikákra.
A narancsot és almát érdemes biováltozatban beszerezni, mivel a héjuk is felhasználásra kerül.
Adjuk hozzá a fahéjrudat és a szegfűszeget a teához, és lassú tűzön melegítsük további 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ne forrald a teát a fűszerekkel, mert az ízek keserűvé válhatnak. Csak melegítsd lassú tűzön.
Szűrjük le a teát, hogy eltávolítsuk a fűszereket és a tealeveleket.
Használj finom szűrőt, hogy ne kerüljenek tealevelek a kész italba.
Adjuk hozzá a felszeletelt almát és narancsot a teához, majd keverjük bele a mézet. Alaposan keverjük össze, hogy a méz feloldódjon.
A méz helyett használhatsz más édesítőszert is, például agavé szirupot vagy juharszirupot, ha vegán italt szeretnél.
Tálaljuk a teát forrón, és díszítsük egy-egy narancs- és almaszelettel a poharakban.
A tea tovább ízesíthető egy kevés citromlével vagy gyömbérrel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.