Almojábana puertorricói stílusban, sajtos rizslisztes golyók sütve

Almojábana puertorricói stílusban (rizsliszt és queso de país)

Az almojábana egy híres puertorricói édesség, amely hagyományosan rizsliszttel és queso de país sajttal készül. Az étel története a Puerto Ricó-i vidékről származik, ahol generációról generációra öröklődött. A rizsliszt sűrű és könnyű tésztát ad, a sajt pedig gazdag, enyhén sós ízt ad hozzá, amely tökéletesen ellensúlyozza az édességet. A puertorricóiak gyakran fogyasztják reggelire vagy uzsonnára, de egy ünnepi asztalon is megállja a helyét. Az almojábana puertorricói stílusban igazi ínycsiklandó élmény, és ideális választás minden sajtkedvelőnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Rizsliszt
200 g Queso de país (vagy helyi sajt)
250 ml Tej
100 g Vaj
50 g Cukor
2 db Tojás
1 ek. Sütőpor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Először is, reszeld le a queso de país sajtot, hogy könnyen el tudjuk keverni a tésztában.

    A sajt minél frissebb, annál jobb! Ha nem találsz queso de país-t, használhatsz más, enyhén érett sajtokat is, de az eredeti ízhez közelít a hagyományos sajt.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a rizslisztet, sütőport és a csipet sót.

    A sütőpor segít abban, hogy az almojábana könnyű és puha legyen.

    3

    A tejben olvaszd fel a vajat, majd tedd hozzá a cukrot és a tojásokat. Keverd össze, amíg a cukor el nem olvad.

    Használj szobahőmérsékletű vajat, hogy könnyebben felolvadjon a tejben.

    4

    A vajas-cukros keveréket öntsd a lisztes keverékhez, majd add hozzá a reszelt sajtot. Keverd össze, amíg egy egynemű tésztát kapsz.

    Ha a tészta túl száraznak tűnik, adj hozzá egy kis tejet, hogy formázható állagot kapj.

    5

    A tésztát formázd kis golyókká vagy kerek pogácsákká, majd helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Ha a tészta ragad, enyhén lisztezd be a kezedet, hogy könnyebben formázd.

    6

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg a tetejük enyhén meg nem pirul.

    Ne süsd túl, hogy az almojábana belseje puha maradjon!

    7

    Miután elkészült, hagyd hűlni egy kicsit, majd tálald melegen vagy szobahőmérsékleten.

    Az almojábana a legfinomabb, ha frissen, melegen fogyasztjuk.