Először is, reszeld le a queso de país sajtot, hogy könnyen el tudjuk keverni a tésztában.
A sajt minél frissebb, annál jobb! Ha nem találsz queso de país-t, használhatsz más, enyhén érett sajtokat is, de az eredeti ízhez közelít a hagyományos sajt.
Egy nagy tálban keverd össze a rizslisztet, sütőport és a csipet sót.
A sütőpor segít abban, hogy az almojábana könnyű és puha legyen.
A tejben olvaszd fel a vajat, majd tedd hozzá a cukrot és a tojásokat. Keverd össze, amíg a cukor el nem olvad.
Használj szobahőmérsékletű vajat, hogy könnyebben felolvadjon a tejben.
A vajas-cukros keveréket öntsd a lisztes keverékhez, majd add hozzá a reszelt sajtot. Keverd össze, amíg egy egynemű tésztát kapsz.
Ha a tészta túl száraznak tűnik, adj hozzá egy kis tejet, hogy formázható állagot kapj.
A tésztát formázd kis golyókká vagy kerek pogácsákká, majd helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Ha a tészta ragad, enyhén lisztezd be a kezedet, hogy könnyebben formázd.
Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg a tetejük enyhén meg nem pirul.
Ne süsd túl, hogy az almojábana belseje puha maradjon!
Miután elkészült, hagyd hűlni egy kicsit, majd tálald melegen vagy szobahőmérsékleten.
Az almojábana a legfinomabb, ha frissen, melegen fogyasztjuk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.