Almond Kheer mandulával, rózsavízzel és száraz gyümölcsökkel díszítve

Almond Kheer

Az Almond Kheer egy klasszikus indiai desszert, amelyet tejből, rizsből és mandulából készítenek. Az étel gazdag ízvilágát a fűszerek, mint a kardamom és fahéj adják, miközben a mandula egy különleges, ropogós textúrát ad hozzá. Az Almond Kheer hagyományosan ünnepi étkezések végén kerül asztalra, és az indiai konyha elengedhetetlen része, különösen a téli hónapokban. A rózsavíz hozzáadásával friss, virágos ízvilágot kap, amely a desszertet még különlegesebbé teszi.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Mandula
50 g Rizs
500 ml Tej
4 ek. Cukor
100 ml Víz
50 g Száraz gyümölcsök (mazsola, apró datolya)
1 darab Fahéj
3 db Zöld kardamom
1 tk. Rózsavíz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le és tedd félre. A mandulát durvára aprítsd fel.

    A mandulát előzőleg beáztathatod, hogy könnyebben aprítható legyen.

    2

    Egy serpenyőben melegítsd fel a vizet és főzd benne a rizst, amíg teljesen megpuhul.

    A rizst alacsony hőmérsékleten főzd, hogy ne főjön túl gyorsan, és ne legyen ragacsos.

    3

    Közben egy másik serpenyőben pirítsd meg a mandulát egy kevés olajon, amíg illatos és enyhén aranybarna lesz.

    A mandulát óvatosan pirítsd, hogy ne égjen meg, mert a keserű mandula elrontja az ízt.

    4

    Miután a rizs megfőtt, öntsd hozzá a tejet és forrald fel. Főzd a keveréket alacsony lángon 10-15 percig.

    Ne hagyd a tejet túl sokáig felforrni, hogy ne pörögjön le, és ne legyen túlfőzve.

    5

    Add hozzá a cukrot, a száraz gyümölcsöket, a fahéjat és a kardamomot. Főzd további 5-7 percig, amíg az ízek összeérnek.

    Ha a cukor feloldódik, az étel még gazdagabbá válik, és az illatok jól összeérnek.

    6

    Ezután add hozzá a pirított mandulát és egy kis rózsavizet, majd keverd jól össze.

    A rózsavíz finom, virágos ízt ad a kheernek, de ha nem szereted, kihagyhatod.

    7

    A kész Almond Kheert tálald melegen vagy hidegen, ízlés szerint.

    Ez a desszert különösen finom, ha egy kicsit hűlni hagyjuk, hogy az ízek jobban összeérjenek.