A rizst öblítsd le és tedd félre. A mandulát durvára aprítsd fel.
A mandulát előzőleg beáztathatod, hogy könnyebben aprítható legyen.
Egy serpenyőben melegítsd fel a vizet és főzd benne a rizst, amíg teljesen megpuhul.
A rizst alacsony hőmérsékleten főzd, hogy ne főjön túl gyorsan, és ne legyen ragacsos.
Közben egy másik serpenyőben pirítsd meg a mandulát egy kevés olajon, amíg illatos és enyhén aranybarna lesz.
A mandulát óvatosan pirítsd, hogy ne égjen meg, mert a keserű mandula elrontja az ízt.
Miután a rizs megfőtt, öntsd hozzá a tejet és forrald fel. Főzd a keveréket alacsony lángon 10-15 percig.
Ne hagyd a tejet túl sokáig felforrni, hogy ne pörögjön le, és ne legyen túlfőzve.
Add hozzá a cukrot, a száraz gyümölcsöket, a fahéjat és a kardamomot. Főzd további 5-7 percig, amíg az ízek összeérnek.
Ha a cukor feloldódik, az étel még gazdagabbá válik, és az illatok jól összeérnek.
Ezután add hozzá a pirított mandulát és egy kis rózsavizet, majd keverd jól össze.
A rózsavíz finom, virágos ízt ad a kheernek, de ha nem szereted, kihagyhatod.
A kész Almond Kheert tálald melegen vagy hidegen, ízlés szerint.
Ez a desszert különösen finom, ha egy kicsit hűlni hagyjuk, hogy az ízek jobban összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.