Altang Jjigae, koreai halas leves tofuval és zöldségekkel

Altang Jjigae

Az Altang Jjigae a koreai konyha egyik ínycsiklandó halas levestípusa, amelyet gazdag fűszeres alapban készítenek. A levesben a hal és a tofu keveréke adja a gazdag, ízes ízvilágot. Az étel alapja a kimchi és a gochujang, amelyek fűszeres és édes ízeket kölcsönöznek a levesnek. Az Altang Jjigae egy tápláló és gazdag étel, amelyet hagyományosan friss zöldségekkel és halhússal készítenek. Az étel különösen télen elterjedt Koreában, mivel melegíti a testet és felüdíti az ízlelőbimbókat.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Hal (pl. tőkehal vagy sügér)
200 g Tofu
150 g Kimchi
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Cukkini
600 ml Víz
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Chilipehely
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat tisztítsd meg és vágd fel kisebb darabokra. Tedd félre.

    Ha a hal bőrét szeretnéd eltávolítani, akkor azt vágd le óvatosan egy éles késsel.

    2

    A tofu-t vágd fel kockákra, és tedd félre. Ha szilárdabb tofut szeretnél, nyomd ki a fölösleges nedvességet papírtörlővel.

    Minél szilárdabb a tofu, annál jobban megtartja az állagát a levesben.

    3

    A hagymát, fokhagymát és cukkinit vágd fel vékony szeletekre, a kimchit pedig apró darabokra.

    A cukkinit és a hagymát vékony szeletekre vágva gyorsabban főnek meg, és egyenletesebben oszlanak el a levesben.

    4

    Egy nagy fazékban öntsd fel a vizet, majd add hozzá a szójaszószt, chilipehelyt, sót és kimchit. Hozd felforra a levest.

    A kimchi fűszeressége már elegendő ízt ad, így a sóval és chilipehellyel ügyelj, hogy ne legyen túl sós vagy csípős.

    5

    Miután a leves felforrt, add hozzá a felvágott halat, zöldségeket, tofut és fokhagymát. Főzd 10-15 percig, amíg a zöldségek és a hal megpuhulnak.

    A hal gyorsan megfő, ezért figyelj arra, hogy ne főzd túl, hogy megőrizzék a friss ízeket.

    6

    A végén szórd meg chilipehellyel, és tálald forrón.

    Friss rizs vagy egy kis szelet pirított kenyér jól illik hozzá.