ĂntsĂŒk az almalevet egy nagy edĂ©nybe, Ă©s adjuk hozzĂĄ a cukrot. KeverjĂŒk, amĂg a cukor teljesen fel nem oldĂłdik.
HasznĂĄlj pasztörizĂĄlatlan almalevet, ha hozzĂĄjutsz, mert az Ăze sokkal intenzĂvebb. A cukor mennyisĂ©gĂ©t ĂzlĂ©s szerint ĂĄllĂtsd be.
TegyĂŒk hozzĂĄ a fahĂ©jrudakat, a szegfƱszeget Ă©s a narancshĂ©jat, hogy ĂzesĂtsĂŒk a cidert.
A fƱszerek mennyisĂ©gĂ©t is ĂzlĂ©s szerint vĂĄltoztathatod. Ha erĆteljesebb Ăzt szeretnĂ©l, adj hozzĂĄ több fahĂ©jat vagy szegfƱszeget.
Adjunk hozzĂĄ Ă©lesztĆt, majd alaposan keverjĂŒk össze. Az Ă©lesztĆ erjeszti az almalevet, ami a cider alapjĂĄt kĂ©pezi.
HasznĂĄlj ciderhez valĂł Ă©lesztĆt, vagy ha nincs, akkor borĂ©lesztĆt. Fontos, hogy az Ă©lesztĆ friss legyen, kĂŒlönben nem indul be az erjedĂ©s.
FedjĂŒk le az edĂ©nyt, de hagyjunk egy kis rĂ©st a gĂĄzok tĂĄvozĂĄsĂĄhoz. Hagyjuk szobahĆmĂ©rsĂ©kleten 7-10 napig erjedni.
Az erjedĂ©shez ideĂĄlis hĆmĂ©rsĂ©klet 18-24 Celsius fok. KerĂŒld a hirtelen hĆmĂ©rsĂ©kletvĂĄltozĂĄsokat.
Az erjedĂ©s befejezĂ©se utĂĄn szƱrjĂŒk ĂĄt a cidert, hogy eltĂĄvolĂtsuk a fƱszereket Ă©s az ĂŒledĂ©ket.
A szƱrĂ©shez hasznĂĄlj gĂ©zlapot vagy finom szövĂ©sƱ szƱrĆt. A szƱrĂ©st többször is megismĂ©telheted, ha szĂŒksĂ©ges.
TöltsĂŒk a kĂ©sz cidert steril ĂŒvegekbe, majd zĂĄrjuk le Ćket szorosan.
A palackozĂĄshoz hasznĂĄlj sörösĂŒvegeket vagy pezsgĆsĂŒvegeket, amelyek jĂłl zĂĄrnak. Fontos, hogy az ĂŒvegek teljesen tisztĂĄk Ă©s sterilizĂĄltak legyenek, hogy elkerĂŒld a fertĆzĂ©st.
HƱtsĂŒk le a cidert a hƱtĆben tovĂĄbbi 2-3 napig, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek. Fogyasszuk hidegen.
A hƱtĂ©s segĂt leĂĄllĂtani az erjedĂ©st, Ă©s tisztĂĄbbĂĄ teszi az Ăzeket. A cider hƱtĆben akĂĄr több hĂ©tig is eltarthatĂł.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.