Amerikai palacsinta tálalva

Amerikai Palacsinta

Az amerikai palacsinta az egyik legismertebb reggelifogás az Egyesült Államokban, amelyet világszerte előszeretettel fogyasztanak. Eltérően az európai, vékony palacsintától, az amerikai változat vastagabb és puhább, köszönhetően a sütőpornak, amely levegős állagot ad a tésztának. A palacsinta eredete egészen a 18. századra nyúlik vissza, amikor az amerikai telepesek a klasszikus angol és holland palacsintákból fejlesztették ki ezt a változatot. A juharszirup és friss gyümölcs elengedhetetlen kísérője ennek a reggeli kedvencnek, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető otthon is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
250 ml Tej
2 db Tojás
50 g Vaj
30 g Cukor
1 tk. Sütőpor
1 csipet
1 cs. Vaníliás cukor
100 ml Juharszirup
150 g Friss gyümölcs (pl. áfonya, eper)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és egy csipet sót.

    A sütőport szitáld a liszthez, hogy egyenletesen eloszoljon és a palacsinták szép magasak legyenek.

    2

    Egy másik edényben verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és az olvasztott vajat, majd keverd össze.

    A vajat ne forrón add a tojáshoz, mert megfőheti. Hagyd kicsit hűlni.

    3

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze egy spatulával vagy habverővel, amíg csomómentes tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát! A lényeg, hogy a száraz és nedves hozzávalók éppen csak összeálljanak. Ha túlkevered, a palacsinták rágósak lehetnek.

    4

    Egy serpenyőt közepes lángon melegíts fel, és vékonyan kend ki vajjal.

    A serpenyő legyen elég forró, de ne égesd meg a vajat. Ha a serpenyő nem elég forró, a palacsinták nem lesznek szép aranybarnák.

    5

    Egy merőkanálnyi tésztát önts a serpenyőbe, és süsd 2-3 percig, amíg a tetején buborékok jelennek meg.

    A buborékok megjelenése jelzi, hogy a palacsintát meg kell fordítani.

    6

    Fordítsd meg a palacsintát, és süsd még 1-2 percig, amíg aranybarnára sül.

    A palacsintát csak egyszer fordítsd meg, hogy ne szívja meg magát olajjal/vajjal.

    7

    A kész palacsintákat tányérra helyezd, és tartsd melegen, amíg az összes elkészül.

    A palacsintákat sütőben is melegen tarthatod, alacsony hőfokon.

    8

    Tálald juharsziruppal és friss gyümölcsökkel, ízlés szerint extra vajjal megkenve.

    Kínálhatsz hozzá tejszínhabot, csokoládészószt, vagy akár nutellát is.