Ananászos cider tálalva pohárban

Ananászos cider

Az ananászos cider egy egzotikus ital, amely különleges élményt nyújt. Az ananász természetes édessége és a cider enyhe fűszeressége tökéletes harmóniát alkot. Ez a recept ideális egy forró nyári estén vagy egy baráti összejövetelen, amikor valami igazán különlegeset szeretnél kínálni.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
240 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Friss ananász
500 ml Alma cider
2 ek. Méz
1 db Fahéjrúd
4 db Szegfűszeg
2 ek. Citromlé
1 ág Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg az ananászt, hámozd meg, és vágd kockákra. Tipp: Használj éles kést, hogy az ananász darabolása könnyebb legyen, és ne veszítsd el a gyümölcs levét.

    Az ananász közepén lévő keményebb részt (a torzsát) eltávolíthatod, mert kevésbé kellemes az állaga.

    2

    Egy közepes méretű lábosba öntsd az alma cidert, add hozzá a mézet, a fahéjrudat és a szegfűszegeket. Keverd össze, hogy a méz teljesen feloldódjon.

    A méz helyett használhatsz barna cukrot is, de ebben az esetben figyelj, hogy teljesen feloldódjon a ciderben.

    3

    Add hozzá az ananászkockákat a lábosba, és közepes lángon melegítsd az italt. Tipp: Ne forrald fel, hogy az ananász aromája megmaradjon.

    Ha szeretnéd, az ananász egy részét pürésítheted, és úgy adhatod a ciderhez, hogy még intenzívebb ananászos ízt érj el.

    4

    Adj hozzá 2 evőkanál frissen facsart citromlevet, amely enyhe savanykásságot ad az italnak és kiemeli az ananász édességét.

    A citromlé helyett lime levet is használhatsz, ha azt jobban szereted.

    5

    Keverd meg alaposan a cidert, és hagyd állni 5 percig a tűzről levéve, hogy az ízek teljesen összeérjenek.

    Ha van időd, hagyd a cidert hosszabb ideig állni (akár 30 percig is), hogy az ízek még jobban összeérjenek.

    6

    Tálalás előtt szűrd le a cidert, és az ananászdarabokat helyezd a poharakba dekorációként. Díszítsd friss mentával.

    A szűrés után megmaradt ananászdarabokat felhasználhatod más ételekhez is, például gyümölcssalátához vagy süteményekhez.