AnanĂĄszos cupcake tĂĄlalva

AnanĂĄszos Cupcake

Az ananĂĄsz az egyik legismertebb trĂłpusi gyĂŒmölcs, amelyet vilĂĄgszerte elƑszeretettel hasznĂĄlnak sĂŒtemĂ©nyekben Ă©s desszertekben. A cupcake egy modern Ă©s könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ verziĂłja ennek a frissĂ­tƑ gyĂŒmölcsnek, amely tökĂ©letesen harmonizĂĄl a vanĂ­liĂĄs tĂ©sztĂĄval Ă©s a lĂĄgy krĂ©mmel. Az ananĂĄszos sĂŒtemĂ©nyek az 1900-as Ă©vek elejĂ©n vĂĄltak nĂ©pszerƱvĂ©, kĂŒlönösen az EgyesĂŒlt Államokban, ahol a trĂłpusi Ă­zek egyre inkĂĄbb elterjedtek. Ez a recept tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs nyĂĄri desszertkĂ©nt vagy egy könnyed dĂ©lutĂĄni Ă©dessĂ©gkĂ©nt. Ha mĂ©g kĂŒlönlegesebbĂ© szeretnĂ©d tenni, prĂłbĂĄld meg egy kevĂ©s kĂłkuszreszelĂ©kkel megszĂłrni a tetejĂ©t!

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
3400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 12
⭕ 200 g Liszt
⭕ 150 g Cukor
⭕ 120 g Vaj
⭕ 2 db Tojás
⭕ 100 ml Tej
⭕ 10 g SĂŒtƑpor
⭕ 5 ml Vanília kivonat
⭕ 1 csipet Só
⭕ 150 g Apróra vágott ananász
⭕ 200 g KrĂ©m sajt
⭕ 100 g Porcukor
⭕ 50 ml Tejszín

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra, Ă©s kĂ©szĂ­ts elƑ egy muffin sĂŒtƑformĂĄt papĂ­rkapszlikkal.

    Mindig melegĂ­tsĂŒk elƑ a sĂŒtƑt, hogy a muffinok egyenletesen sĂŒljenek.

    2

    Egy tĂĄlban keverd össze a lisztet, sĂŒtƑport Ă©s a sĂłt, hogy az összetevƑk egyenletesen eloszoljanak.

    A szåraz hozzåvalók alapos összekeverése biztosítja az egyenletes kelést.

    3

    Egy mĂĄsik tĂĄlban habosĂ­tsd fel a vajat Ă©s a cukrot, amĂ­g vilĂĄgos Ă©s krĂ©mes ĂĄllagĂș nem lesz.

    A vaj legyen szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱ, hogy könnyen habosĂ­thatĂł legyen.

    4

    Add hozzå a tojåsokat egyenként a vajas keverékhez, és jól dolgozd el. Keverd bele a vanília kivonatot is.

    A tojĂĄsokat egyenkĂ©nt keverjĂŒk a masszĂĄhoz, hogy elkerĂŒljĂŒk a kicsapĂłdĂĄst.

    5

    Felvåltva adagold a szåraz hozzåvalókat és a tejet a masszåhoz, folyamatosan keverve, hogy sima tésztåt kapj.

    A felvĂĄltva adagolĂĄs segĂ­t elkerĂŒlni a tĂ©szta tĂșlkeverĂ©sĂ©t.

    6

    Óvatosan keverd bele az aprĂłra vĂĄgott ananĂĄszt a tĂ©sztĂĄba, hogy minden muffinba jusson belƑle.

    Az ananĂĄszt Ă©rdemes kicsit kinyomkodni, hogy ne legyen tĂșl nedves a tĂ©szta.

    7

    Töltsd meg a muffin formĂĄkat hĂĄromnegyedig a tĂ©sztĂĄval, majd sĂŒsd Ƒket 18-20 percig, vagy amĂ­g aranybarnĂĄk nem lesznek. HĂșstƱvel ellenƑrizd az ĂĄtsĂŒltsĂ©get.

    A muffin formĂĄkat ne töltsĂŒk tĂșl, hogy ne folyjon ki a tĂ©szta. A hĂșstƱvel ellenƑrizzĂŒk, hogy ĂĄtsĂŒltek-e a muffinok.

    8

    AmĂ­g a muffinok sĂŒlnek, kĂ©szĂ­tsd el a krĂ©met: egy tĂĄlban keverd habosra a krĂ©msajtot, porcukrot Ă©s tejszĂ­nt, amĂ­g könnyƱ Ă©s krĂ©mes ĂĄllagot nem kapsz.

    A krémhez hasznålhatunk ananåsz aromåt is a még intenzívebb ízért.

    9

    Hagyd a muffinokat teljesen kihƱlni, majd dĂ­szĂ­tsd Ƒket a krĂ©mmel Ă©s egy kis ananĂĄsz darabkĂĄval a tetejĂ©n.

    A muffinokat teljesen hƱtsĂŒk ki, mielƑtt dĂ­szĂ­tjĂŒk, kĂŒlönben a krĂ©m megolvad.