Anarsa olajban sĂŒtve, ropogĂłs szezĂĄmmaggal borĂ­tva

Anarsa olajban sĂŒtve

Az Anarsa egy tradicionĂĄlis indiai Ă©dessĂ©g, amelyet gyakran kĂ©szĂ­tenek kĂŒlönleges alkalmakkor vagy ĂŒnnepi esemĂ©nyeken. Az Ă©dessĂ©g könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s bĂĄr az alapja csicseriborsĂł liszt, a szezĂĄmmagok Ă©s az Ă©des Ă­zek tökĂ©letes harmĂłniĂĄban vannak. Az olajban sĂŒtĂ©s segĂ­t abban, hogy az anarsa kĂ­vĂŒl ropogĂłs, belĂŒl pedig puha maradjon, Ă­gy minden falat egy igazi Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt. A rĂłzsavĂ­z adja meg az anarsĂĄnak a kĂŒlönleges virĂĄgos Ă­zt, amit nem talĂĄlunk meg minden Ă©dessĂ©gben.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 250 g Rizsliszt
⭕ 100 g Cukor
⭕ 100 ml Tej
⭕ 50 ml Víz
⭕ 1 ek. Rózsavíz
⭕ 2 ek. Olaj
⭕ 10 g Friss Ă©lesztƑ
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 50 g Szezámmag
⭕ 500 ml Olaj a sĂŒtĂ©shez

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss Ă©lesztƑt oldd fel a vĂ­zben, adj hozzĂĄ egy csipetnyi cukrot Ă©s hagyd felfutni 10-15 percig.

    A vĂ­znek langyosnak kell lennie, hogy ne öljĂŒk meg az Ă©lesztƑt. Ha tĂșl meleg, akkor az Ă©lesztƑ elpusztulhat.

    2

    Egy tĂĄlban keverd össze a rizslisztet, cukrot, sĂłt Ă©s a feloldott Ă©lesztƑt. Folyamatosan öntsd hozzĂĄ a tejet Ă©s a rĂłzsavizet, majd gyĂșrd össze a tĂ©sztĂĄt.

    A tĂ©szta akkor lesz jĂł, ha sima Ă©s rugalmas. Ha tĂșl szĂĄraz, adj hozzĂĄ egy kis tejet.

    3

    Fedd le a tésztåt egy konyharuhåval és hagyd pihenni 1 órån åt, hogy megkeljen.

    A tĂ©sztĂĄt meleg helyen hagyd kelni, de ne tedd közvetlenĂŒl napfĂ©nyre, hogy ne szĂĄradjon ki.

    4

    MiutĂĄn a tĂ©szta megkelt, formĂĄzz belƑle kis golyĂłkat, majd mindegyiket lapĂ­tsd ki egyenletes korongokkĂĄ.

    HasznĂĄlj enyhĂ©n lisztezett felĂŒletet, hogy a tĂ©szta ne ragadjon hozzĂĄ.

    5

    A szezåmmagot tedd egy lapos tånyérra, és forgasd meg benne a tésztakorongokat, hogy mindegyik egyenletesen bevonódjon a magokkal.

    Ha extra ropogósan szeretnéd, hasznålj több szezåmmagot, vagy egyéb magokat is hozzåadhatsz, mint a napraforgó.

    6

    HevĂ­tsd fel az olajat egy mĂ©ly serpenyƑben vagy fazĂ©kban, majd Ăłvatosan sĂŒsd ki a tĂ©sztakorongokat aranybarnĂĄra, kb. 4-5 percig mindkĂ©t oldalukon.

    A tĂ©szta gyorsan megsĂŒl, Ă­gy figyelj, hogy ne Ă©gjen meg! A megfelelƑ olajhƑmĂ©rsĂ©klet körĂŒlbelĂŒl 180°C.

    7

    MiutĂĄn megsĂŒltek, szedd ki Ƒket papĂ­rtörlƑre, hogy felitassĂĄk a felesleges olajat.

    A felesleges olaj eltĂĄvolĂ­tĂĄsa Ă©rdekĂ©ben hagyd pihenni a sĂŒlt tĂ©sztĂĄt egy papĂ­rtörlƑn.

    8

    Tålald melegen, ízlés szerint szórj még egy kevés szezåmmagot a tetejére.