Anarsa olajban sütve, ropogós szezámmaggal borítva

Anarsa olajban sütve

Az Anarsa egy tradicionális indiai édesség, amelyet gyakran készítenek különleges alkalmakkor vagy ünnepi eseményeken. Az édesség könnyen elkészíthető, és bár az alapja csicseriborsó liszt, a szezámmagok és az édes ízek tökéletes harmóniában vannak. Az olajban sütés segít abban, hogy az anarsa kívül ropogós, belül pedig puha maradjon, így minden falat egy igazi élményt nyújt. A rózsavíz adja meg az anarsának a különleges virágos ízt, amit nem találunk meg minden édességben.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Rizsliszt
100 g Cukor
100 ml Tej
50 ml Víz
1 ek. Rózsavíz
2 ek. Olaj
10 g Friss élesztő
0.5 tk.
50 g Szezámmag
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss élesztőt oldd fel a vízben, adj hozzá egy csipetnyi cukrot és hagyd felfutni 10-15 percig.

    A víznek langyosnak kell lennie, hogy ne öljük meg az élesztőt. Ha túl meleg, akkor az élesztő elpusztulhat.

    2

    Egy tálban keverd össze a rizslisztet, cukrot, sót és a feloldott élesztőt. Folyamatosan öntsd hozzá a tejet és a rózsavizet, majd gyúrd össze a tésztát.

    A tészta akkor lesz jó, ha sima és rugalmas. Ha túl száraz, adj hozzá egy kis tejet.

    3

    Fedd le a tésztát egy konyharuhával és hagyd pihenni 1 órán át, hogy megkeljen.

    A tésztát meleg helyen hagyd kelni, de ne tedd közvetlenül napfényre, hogy ne száradjon ki.

    4

    Miután a tészta megkelt, formázz belőle kis golyókat, majd mindegyiket lapítsd ki egyenletes korongokká.

    Használj enyhén lisztezett felületet, hogy a tészta ne ragadjon hozzá.

    5

    A szezámmagot tedd egy lapos tányérra, és forgasd meg benne a tésztakorongokat, hogy mindegyik egyenletesen bevonódjon a magokkal.

    Ha extra ropogósan szeretnéd, használj több szezámmagot, vagy egyéb magokat is hozzáadhatsz, mint a napraforgó.

    6

    Hevítsd fel az olajat egy mély serpenyőben vagy fazékban, majd óvatosan süsd ki a tésztakorongokat aranybarnára, kb. 4-5 percig mindkét oldalukon.

    A tészta gyorsan megsül, így figyelj, hogy ne égjen meg! A megfelelő olajhőmérséklet körülbelül 180°C.

    7

    Miután megsültek, szedd ki őket papírtörlőre, hogy felitassák a felesleges olajat.

    A felesleges olaj eltávolítása érdekében hagyd pihenni a sült tésztát egy papírtörlőn.

    8

    Tálald melegen, ízlés szerint szórj még egy kevés szezámmagot a tetejére.