Angol száraz cider frissen tálalva

Angol száraz cider

Az angol száraz cider az egyik legklasszikusabb ital a brit kultúrában. Ez az egyszerű, de frissítő recept a száraz cider ízét ötvözi a friss alma, a citromlé és a menta üde aromájával. Ideális választás nyári napokra, kerti partikra vagy akár egy baráti összejövetelre. Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, próbáld ki egy csipetnyi gyömbér hozzáadásával, amely további mélységet ad az ízvilágnak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Száraz cider
1 db Friss alma
20 ml Citromlé
10 g Méz
6 levél Friss menta
10 db Jégkocka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg az almát, majd vágd vékony szeletekre. Az almát érdemes frissen tartani a legjobb ízhatás érdekében.

    Válassz ropogós, édes-savanyú almafajtát, például Granny Smith-et vagy Gala-t a legjobb ízélményért.

    2

    Egy nagy pohárba helyezd a jégkockákat, és add hozzá az almaszeleteket.

    Használj nagy jégkockákat, hogy lassabban olvadjanak és ne hígítsák fel az italt túl gyorsan.

    3

    Adj hozzá citromlevet és mézet, majd keverd meg alaposan, hogy az összetevők ízei összhangba kerüljenek.

    A méz mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha savanykásabban szereted, használj kevesebb mézet.

    4

    Töltsd fel a poharat száraz ciderrel, és adj hozzá friss mentaleveleket. A mentát kissé megdörzsölve tedd a pohárba, hogy jobban felszabaduljanak az aromák.

    A menta leveleket óvatosan dörzsöld meg, ne törd össze, mert akkor keserű ízt adhat az italnak.

    5

    Keverd meg az italt óvatosan, és azonnal tálald. Díszítsd egy friss almaszelettel és mentalevéllel.

    Ha nincs friss mentád, használhatsz menta szirupot is, de a friss menta aromája sokkal intenzívebb.