A darált Angus marhahúst ízesítsd sóval és borssal, majd oszd négy egyenlő részre, és formázz belőlük kb. 2 cm vastag húspogácsákat. Tipp: Ne nyomkodd túl sokat a húst, hogy szaftos maradjon!
A húst óvatosan formázd, hogy ne tömörödjön össze. A laza szerkezetű húspogácsa szaftosabb lesz.
Forrósíts fel egy serpenyőt vagy grillt közepesen magas hőfokon. Kend meg a húspogácsákat egy kevés olívaolajjal, majd süsd mindkét oldalukat kb. 3-4 percig, amíg szép kérget kapnak.
A serpenyő legyen elég forró, hogy a hús azonnal kérget kapjon. Ne mozgasd a húspogácsákat sütés közben, hogy szép kérget kapjanak.
A sütés utolsó percében helyezz egy szelet cheddart minden húspogácsára, és fedd le a serpenyőt, hogy a sajt ráolvadjon.
A fedő segít, hogy a sajt gyorsabban és egyenletesebben olvadjon meg.
Közben vágd félbe a hamburgerzsemléket, és pirítsd meg őket egy száraz serpenyőben vagy egy kevés vajjal megkenve, amíg aranybarna lesz a belsejük.
A zsemléket ne pirítsd túl, mert kiszáradnak. A vajjal megkent zsemle finomabb és ropogósabb lesz.
Készítsd elő a zöldségeket: a paradicsomot és a lilahagymát vágd vékony karikákra, a savanyú uborkát szeleteld fel.
A zöldségeket közvetlenül a hamburger összeállítása előtt vágd fel, hogy frissek maradjanak.
Keverd össze a majonézt, a dijoni mustárt és a ketchupot egy tálban, majd kend meg vele a pirított zsemlék belső oldalát.
A szósz mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha pikánsabban szereted, adj hozzá egy kevés chilit.
Rakd össze a hamburgert: az alsó zsemlefélre tegyél salátalevelet, majd jöhet a sajtos húspogácsa, a paradicsom, a lilahagyma és az uborka. Zárd le a felső zsemleféllel.
A hamburgert rétegezd úgy, hogy minden íz harmonikusan érvényesüljön.
Azonnal tálald, lehetőleg sült krumplival vagy házi steakburgonyával. Tipp: Ha még szaftosabb hamburgert szeretnél, egy kis extra vajat is adhatsz a hús sütésekor.
A vajat a sütés vége felé add a húshoz, hogy ne égjen meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.