Angus marhahúsos hamburger friss hozzávalókkal

Angus Marhahúsos Hamburger

Az Angus marhahúsos hamburger az egyik legismertebb és legnépszerűbb prémium burger a világon. Az Angus marhák kiváló minőségű, szaftos és ízletes húst biztosítanak, amely tökéletes alapja egy igazi házi hamburgernek. Az amerikai gasztronómia egyik ikonikus fogásaként a burgerkészítés művészete évtizedek óta fejlődik, és ez a recept garantálja a tökéletes ízélményt. Akár egy hétvégi grillezéshez, akár egy gyors ebédhez készíted, az Angus hamburger minden alkalomra remek választás!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
820 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Angus marhahús (darált)
4 db Briós hamburgerzsemle
4 szelet Cheddar sajt
20 g Vaj
4 levél Saláta (római vagy jégsaláta)
1 db Paradicsom
1 db Lilahagyma
2 db Savanyú uborka
4 ek. Mayonnaise
2 tk. Dijoni mustár
4 ek. Ketchup
1 tk.
1 tk. Fekete bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált Angus marhahúst ízesítsd sóval és borssal, majd oszd négy egyenlő részre, és formázz belőlük kb. 2 cm vastag húspogácsákat. Tipp: Ne nyomkodd túl sokat a húst, hogy szaftos maradjon!

    A húst óvatosan formázd, hogy ne tömörödjön össze. A laza szerkezetű húspogácsa szaftosabb lesz.

    2

    Forrósíts fel egy serpenyőt vagy grillt közepesen magas hőfokon. Kend meg a húspogácsákat egy kevés olívaolajjal, majd süsd mindkét oldalukat kb. 3-4 percig, amíg szép kérget kapnak.

    A serpenyő legyen elég forró, hogy a hús azonnal kérget kapjon. Ne mozgasd a húspogácsákat sütés közben, hogy szép kérget kapjanak.

    3

    A sütés utolsó percében helyezz egy szelet cheddart minden húspogácsára, és fedd le a serpenyőt, hogy a sajt ráolvadjon.

    A fedő segít, hogy a sajt gyorsabban és egyenletesebben olvadjon meg.

    4

    Közben vágd félbe a hamburgerzsemléket, és pirítsd meg őket egy száraz serpenyőben vagy egy kevés vajjal megkenve, amíg aranybarna lesz a belsejük.

    A zsemléket ne pirítsd túl, mert kiszáradnak. A vajjal megkent zsemle finomabb és ropogósabb lesz.

    5

    Készítsd elő a zöldségeket: a paradicsomot és a lilahagymát vágd vékony karikákra, a savanyú uborkát szeleteld fel.

    A zöldségeket közvetlenül a hamburger összeállítása előtt vágd fel, hogy frissek maradjanak.

    6

    Keverd össze a majonézt, a dijoni mustárt és a ketchupot egy tálban, majd kend meg vele a pirított zsemlék belső oldalát.

    A szósz mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha pikánsabban szereted, adj hozzá egy kevés chilit.

    7

    Rakd össze a hamburgert: az alsó zsemlefélre tegyél salátalevelet, majd jöhet a sajtos húspogácsa, a paradicsom, a lilahagyma és az uborka. Zárd le a felső zsemleféllel.

    A hamburgert rétegezd úgy, hogy minden íz harmonikusan érvényesüljön.

    8

    Azonnal tálald, lehetőleg sült krumplival vagy házi steakburgonyával. Tipp: Ha még szaftosabb hamburgert szeretnél, egy kis extra vajat is adhatsz a hús sütésekor.

    A vajat a sütés vége felé add a húshoz, hogy ne égjen meg.