Anmitsu gyümölcsökkel, anko-val és shiratama dango-val, díszítve fekete szezámmaggal

Anmitsu gyümölcsökkel, anko-val és shiratama dango-val

Az anmitsu egy tradicionális japán desszert, amely sokféle variációval rendelkezik. Az étel friss gyümölcsökkel, anko-val (édes vörösbab-paszta) és shiratama dangóval (ragacsos rizslabdák) van tálalva, ami egy rendkívül frissítő és ínycsiklandó desszert. Az anmitsu számos különböző formában kapható Japánban, és számos édességbolt kínálatában megtalálható. Ezt a változatot friss mangóval, narancssal és fekete szezámmal gazdagítjuk, hogy a desszert még izgalmasabb és színesebb legyen.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Shiratama dango (ragacsos rizslabda)
150 g Anko (édes vörösbab-paszta)
100 g Édesburgonya
1 tk. Fekete szezámmag
50 g Áfonya
1 db Mango
1 db Narancs
1 tk. Jellegzetes agar agar zselatin
2 ek. Színes cukorkák (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd ki a shiratama dangót (ragacsos rizslabdák) a csomagoláson található utasítások szerint. Miután elkészült, formázz kis gombócokat belőle és tedd félre.

    A shiratama dango-t forró vízben kell főzni, és amint feljön a víz felszínére, az már meg is főtt. Győződj meg róla, hogy ne főzd túl, mert széteshet.

    2

    Az anko (édes vörösbab-paszta) lehet bolti változat, de házilag is elkészítheted. Ha házilag készíted, forrald fel a vörösbabot cukorral, és főzd puhára, majd pépesítsd.

    Az anko ízét akkor tudod leginkább irányítani, ha házilag készíted. Az anko-t általában édesen szokás készíteni, de ha a bab nem elég édes, adhatsz hozzá még cukrot.

    3

    Az édesburgonyát hámozd meg, és vágd kis kockákra. Párold meg, amíg megpuhul, és tedd félre.

    A párolás segít megőrizni az édesburgonya édes, gazdag ízét és textúráját, elkerülve a túlzott főzést.

    4

    A gyümölcsöket (mango, narancs) hámozd meg és vágd apró darabokra. A fekete szezámmagot is tedd félre, hogy a tálalás során használhasd.

    A gyümölcsöket frissen, azonnal tálalás előtt készítsd el, hogy frissességüket megőrizzék.

    5

    Az agar agar zselatint készítsd el a csomagolás utasításai szerint, hogy a megfelelő zselés állagot elérd.

    Az agar agar gyorsan megszilárdul, ezért fontos, hogy a kész zselét gyorsan és egyenletesen adagold a tálra.

    6

    Kezdj el tálalni: tedd a shiratama dangót, az anko-t, a gyümölcsöket és a zselét egy tálba, és díszítsd fekete szezámmaggal. Az édesburgonyát is rakd mellé.

    7

    Ha szeretnéd, színes cukorkákkal is díszítheted a tálat, hogy még színesebbé tedd az ételt.

    A színes cukorkák opcionálisak, de remekül kiegészítik a tál színvilágát és még édesebbé teszik az ételt.