Hámozd meg az almákat, vágd kisebb kockákra, és tedd egy nagy lábasba.
Az alma legyen érett, de nem túl puha, hogy a chutney-nak legyen textúrája.
A fokhagymát és a gyömbért aprítsd fel, és add hozzá az almához.
A gyömbér intenzív íze frissességet ad a chutney-nak, de ne vágd túl finomra.
Add hozzá a cukrot, fehérborecetet, a koriandert, fahéjat, chilipaprikát és sót. Keverd össze alaposan.
A chili mennyisége ízlés szerint csökkenthető, ha nem szeretnéd túl csípősen.
Tedd fel a keveréket alacsony lángon főni, és főzd 30-40 percig, amíg az alma megpuhul és a keverék sűrűsödni kezd.
Főzés közben időnként keverd meg, hogy ne égjen le. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kis vizet.
Amikor a chutney megfelelő állagot ért el, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Tárold üvegekben, és tedd a hűtőbe.
A chutney íze még jobban összeér, ha egy-két órát pihen, de frissen is fogyasztható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.