Az arepa lisztet, sót és a meleg vizet tedd egy nagy tálba, és alaposan keverd össze.
Győződj meg róla, hogy a víz meleg, de ne forró, így a liszt könnyen feloldódik benne.
Miután a keverék összeállt, hagyd pihenni 5-10 percig, hogy a liszt jól felszívja a vizet.
Ha túl ragacsos a tészta, adj hozzá még egy kevés lisztet. Ha túl száraz, egy kis vizet.
Formálj a tésztából kis korongokat, körülbelül 1 cm vastagságúra, és süsd meg mindkét oldalát egy serpenyőben közepes lángon, amíg aranybarnára pirul.
A tésztát nedves kézzel formáld, hogy elkerüld, hogy hozzáragadjon a kezedhez.
A marhahúst főzd puhára, majd reszeld le. Közben egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, és add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket, amíg üvegesek nem lesznek.
A hagymát és fokhagymát lassan pirítva jobb ízt érhetsz el.
A reszelt húst add a pirított hagymához, és keverd el. Önts hozzá ketchupot, sót és borsot, és főzd egy-két percig.
A ketchup gazdag ízt ad a húsnak, de ízlés szerint a mennyiséget módosíthatod.
Miután a hús jól összeérte a fűszereket, tedd félre. Az arepák belsejét óvatosan vágd fel, és töltsd meg a pörkölt hússal.
Ügyelj arra, hogy az arepák ne törjenek el, miközben felvágod őket.
Tálald az Arepa con Carne Mechadát frissen, és élvezd a gazdag ízeket.
Az Arepa con Carne Mechada a legjobb, ha frissen, melegen fogyasztjuk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.