Arepa con Carne Mechada koreai stílusú étel tálalva

Arepa con Carne Mechada

Az Arepa con Carne Mechada a latin-amerikai konyha egyik tradicionális étele, amely különösen Venezuelában és Kolumbiában népszerű. Az étel a finom, puhára főzött marhahús és a gazdag fűszerezés kombinációja, amely a ropogós arepával tökéletes egyensúlyt alkot. A pörkölt húsos arepa remek étkezés a reggelire, ebédre vagy vacsorára is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 csésze Arepa liszt (pre-cooked corn flour)
1.5 csésze Meleg víz
1 tk.
2 ek. Szezámolaj
300 g Marhahús (pörkölt alapú, reszelt)
1 db Vöröshagyma (felaprítva)
2 gerezd Fokhagyma (apróra vágva)
2 ek. Ketchup
Só és bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az arepa lisztet, sót és a meleg vizet tedd egy nagy tálba, és alaposan keverd össze.

    Győződj meg róla, hogy a víz meleg, de ne forró, így a liszt könnyen feloldódik benne.

    2

    Miután a keverék összeállt, hagyd pihenni 5-10 percig, hogy a liszt jól felszívja a vizet.

    Ha túl ragacsos a tészta, adj hozzá még egy kevés lisztet. Ha túl száraz, egy kis vizet.

    3

    Formálj a tésztából kis korongokat, körülbelül 1 cm vastagságúra, és süsd meg mindkét oldalát egy serpenyőben közepes lángon, amíg aranybarnára pirul.

    A tésztát nedves kézzel formáld, hogy elkerüld, hogy hozzáragadjon a kezedhez.

    4

    A marhahúst főzd puhára, majd reszeld le. Közben egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, és add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagymát és fokhagymát lassan pirítva jobb ízt érhetsz el.

    5

    A reszelt húst add a pirított hagymához, és keverd el. Önts hozzá ketchupot, sót és borsot, és főzd egy-két percig.

    A ketchup gazdag ízt ad a húsnak, de ízlés szerint a mennyiséget módosíthatod.

    6

    Miután a hús jól összeérte a fűszereket, tedd félre. Az arepák belsejét óvatosan vágd fel, és töltsd meg a pörkölt hússal.

    Ügyelj arra, hogy az arepák ne törjenek el, miközben felvágod őket.

    7

    Tálald az Arepa con Carne Mechadát frissen, és élvezd a gazdag ízeket.

    Az Arepa con Carne Mechada a legjobb, ha frissen, melegen fogyasztjuk.