Az arepa lisztet, sót és a meleg vizet tedd egy nagy tálba, és alaposan keverd össze.
Győződj meg róla, hogy a víz meleg, de ne forró, így a liszt könnyen feloldódik benne.
Miután a keverék összeállt, hagyd pihenni 5-10 percig, hogy a liszt jól felszívja a vizet.
Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet. Ha túl száraz, egy kis vizet.
A kész tésztába keverd bele a reszelt sajtot, hogy a sajt egyenletesen eloszoljon benne.
A sajt hozzáadásával a tészta ínycsiklandóan gazdag lesz, és a sajt egy részét megolvadva a tésztában élvezetessé teszi.
Formálj belőle kis korongokat, körülbelül 1 cm vastagságúra.
Használj nedves kézfejet, hogy elkerüld, hogy a tészta hozzáragadjon a kezedhez.
Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és adj hozzá egy evőkanál olajat. Helyezd bele a formált arepákat, és süsd mindkét oldalukat aranybarnára, körülbelül 4-5 percig oldalanként.
Ne süsd túl magas hőmérsékleten, hogy a külseje ne égjen meg, miközben a belseje még nyers marad.
Miután mindkét oldala megpirult, tedd félre, és hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen.
A legjobb, ha frissen tálalod, hogy élvezhesd a sajt olvadt, ínycsiklandó ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.