Arepa de Queso koreai stílusú étel tálalva

Arepa de Queso

Az Arepa de Queso a latin-amerikai konyha klasszikus étele, amely Kolumbiából és Venezuelából származik. Ez a sajt alapú arepa egy ínycsiklandó és gazdag étel, amely a hagyományos arepát egy sajtbetéttel emeli új szintre. A sajt lágy, olvadt textúrája tökéletesen kiegészíti a ropogós, kukoricás tésztát, így a friss és ízletes étel minden falatja egy igazi élvezet.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 csésze Arepa liszt (pre-cooked corn flour)
1.5 csésze Meleg víz
1 tk.
2 ek. Szezámolaj
1 csésze Reszelt sajt (pl. mozzarella vagy queso blanco)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az arepa lisztet, sót és a meleg vizet tedd egy nagy tálba, és alaposan keverd össze.

    Győződj meg róla, hogy a víz meleg, de ne forró, így a liszt könnyen feloldódik benne.

    2

    Miután a keverék összeállt, hagyd pihenni 5-10 percig, hogy a liszt jól felszívja a vizet.

    Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet. Ha túl száraz, egy kis vizet.

    3

    A kész tésztába keverd bele a reszelt sajtot, hogy a sajt egyenletesen eloszoljon benne.

    A sajt hozzáadásával a tészta ínycsiklandóan gazdag lesz, és a sajt egy részét megolvadva a tésztában élvezetessé teszi.

    4

    Formálj belőle kis korongokat, körülbelül 1 cm vastagságúra.

    Használj nedves kézfejet, hogy elkerüld, hogy a tészta hozzáragadjon a kezedhez.

    5

    Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és adj hozzá egy evőkanál olajat. Helyezd bele a formált arepákat, és süsd mindkét oldalukat aranybarnára, körülbelül 4-5 percig oldalanként.

    Ne süsd túl magas hőmérsékleten, hogy a külseje ne égjen meg, miközben a belseje még nyers marad.

    6

    Miután mindkét oldala megpirult, tedd félre, és hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen.

    A legjobb, ha frissen tálalod, hogy élvezhesd a sajt olvadt, ínycsiklandó ízét.