A friss petrezselymet és koriandert alaposan mosd meg, majd aprítsd finomra.
Szárítsd meg alaposan a zöldfűszereket, mielőtt aprítod, hogy ne legyen vizes a szósz.
A fokhagymát tisztítsd meg és reszeld le vagy zúzd pépesre.
A fokhagymát reszelve vagy zúzva jobban kihozza az ízét.
Egy tálban keverd össze a petrezselymet, koriandert, fokhagymát, olívaolajat, vörösborecetet, szárított oregánót és a chili pelyhet.
Használj jó minőségű olívaolajat, mert ez nagyban befolyásolja a szósz ízét.
Ízesítsd sóval és borssal, majd alaposan keverd össze, hogy az ízek összeérjenek.
Kóstold meg, és ízlés szerint állítsd be a só és bors mennyiségét.
Hűtsd legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtés elengedhetetlen, hogy az ízek összeérjenek és a szósz finomabb legyen. Akár több órán át is hűtheted.
Tálald grillezett húsok, halak vagy friss kenyér mellé.
A chimichurri remekül illik sült zöldségekhez is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.