Chimichurri szósz tálalva grillezett húsokkal

Argentín zöld chimichurri

Az argentín chimichurri szósz a dél-amerikai konyha egyik legismertebb eleme, amelyet hagyományosan grillezett húsok mellé tálalnak. A friss petrezselyem, koriander és fokhagyma kombinációja, valamint a vörösborecet savanykás íze egyedi és frissítő élményt nyújt. Ez a recept lehetővé teszi, hogy otthon is élvezhesd az argentín asado egyik alapvető kísérőjét, amely minden étkezést különlegessé tesz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
90 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
50 g Friss petrezselyem
20 g Friss koriander
3 gerezd Fokhagyma
100 ml Olívaolaj
50 ml Vörösborecet
1 tk. Szárított oregánó
1 tk. Piros chilipehely
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss petrezselymet és koriandert alaposan mosd meg, majd aprítsd finomra.

    Szárítsd meg alaposan a zöldfűszereket, mielőtt aprítod, hogy ne legyen vizes a szósz.

    2

    A fokhagymát tisztítsd meg és reszeld le vagy zúzd pépesre.

    A fokhagymát reszelve vagy zúzva jobban kihozza az ízét.

    3

    Egy tálban keverd össze a petrezselymet, koriandert, fokhagymát, olívaolajat, vörösborecetet, szárított oregánót és a chili pelyhet.

    Használj jó minőségű olívaolajat, mert ez nagyban befolyásolja a szósz ízét.

    4

    Ízesítsd sóval és borssal, majd alaposan keverd össze, hogy az ízek összeérjenek.

    Kóstold meg, és ízlés szerint állítsd be a só és bors mennyiségét.

    5

    Hűtsd legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtés elengedhetetlen, hogy az ízek összeérjenek és a szósz finomabb legyen. Akár több órán át is hűtheted.

    6

    Tálald grillezett húsok, halak vagy friss kenyér mellé.

    A chimichurri remekül illik sült zöldségekhez is.