A spárgát tisztítsd meg, és vágd le az alsó, fás részeket. Ha túl vastagok a spárgák, érdemes őket félbe is vágni.
Ha a spárga vastag, gyorsan előfőzheted, hogy puhább legyen, és könnyebben fel tudod tekerni a szalonnába.
A szalonnát szeleteld hosszú csíkokra, hogy minden spárgát teljesen be tudj tekerni vele.
A szalonnát lehet füstölt vagy sima szalonnával is készíteni, attól függően, hogy milyen ízvilágot szeretnél.
A spárgákat tekerd be a szalonnába, ügyelve arra, hogy a szalonna jól rásimuljon a zöldségre. Tedd őket egy sütőtálcára.
A szalonnát kicsit is meg lehet pirítani a serpenyőben, hogy ropogósabb legyen.
A szójaszószt keverd össze a mézzel, fokhagymával, citromlével és friss borssal, majd egy ecsettel kend meg vele a spárgát.
A szójaszósz és a méz egy édes-sós marinádot alkot, amely tökéletes a spárga és a szalonna kombinációjához.
Melegítsd elő a grillt vagy egy serpenyőt, és süsd a spárgát 8-10 percig, amíg a szalonna ropogósra sül és a spárga megpuhul.
Ne süsd túl a spárgát, mert akkor elveszíti a friss ízét. A szalonnát azonban ügyelj, hogy jól átsüljön.
Tálald a sült spárgát, szórd meg szezámmaggal, és élvezd a finom ételt.
A szezámmag extra ropogósságot ad, és remekül illik a sült spárgához.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.