Asparagus bacon yakitori - spárga szalonnába tekerve friss zöldségekkel

Asparagus bacon yakitori - spárga szalonnába tekerve

A Yakitori egy hagyományos japán étel, amelyet gyakran grillen készítenek, és sokféle hozzávalóval, például csirkével, zöldségekkel vagy tenger gyümölcseivel készítenek. Az asparagus bacon yakitori egy ínycsiklandó változata a hagyományos yakitorinak, amely spárgát használ fő összetevőként. A szalonna ropogósra sül, miközben a spárga megőrzi friss, enyhén édeskés ízét. A szójaszószos marinád és a friss fűszerek pedig tökéletesen kiegészítik az ételt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Spárga
100 g Szalonna
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Méz
1 ek. Szezámmag
1 gerezd Fokhagyma
0.5 tk. Friss bors
1 ek. Olívaolaj
1 tk. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A spárgát tisztítsd meg, és vágd le az alsó, fás részeket. Ha túl vastagok a spárgák, érdemes őket félbe is vágni.

    Ha a spárga vastag, gyorsan előfőzheted, hogy puhább legyen, és könnyebben fel tudod tekerni a szalonnába.

    2

    A szalonnát szeleteld hosszú csíkokra, hogy minden spárgát teljesen be tudj tekerni vele.

    A szalonnát lehet füstölt vagy sima szalonnával is készíteni, attól függően, hogy milyen ízvilágot szeretnél.

    3

    A spárgákat tekerd be a szalonnába, ügyelve arra, hogy a szalonna jól rásimuljon a zöldségre. Tedd őket egy sütőtálcára.

    A szalonnát kicsit is meg lehet pirítani a serpenyőben, hogy ropogósabb legyen.

    4

    A szójaszószt keverd össze a mézzel, fokhagymával, citromlével és friss borssal, majd egy ecsettel kend meg vele a spárgát.

    A szójaszósz és a méz egy édes-sós marinádot alkot, amely tökéletes a spárga és a szalonna kombinációjához.

    5

    Melegítsd elő a grillt vagy egy serpenyőt, és süsd a spárgát 8-10 percig, amíg a szalonna ropogósra sül és a spárga megpuhul.

    Ne süsd túl a spárgát, mert akkor elveszíti a friss ízét. A szalonnát azonban ügyelj, hogy jól átsüljön.

    6

    Tálald a sült spárgát, szórd meg szezámmaggal, és élvezd a finom ételt.

    A szezámmag extra ropogósságot ad, és remekül illik a sült spárgához.