A búzát alaposan öblítsd le, majd áztasd vízben 8-12 órán át.
Ez segít a búzának megpuhulni, és gyorsítja a főzést.
Miután a búza megpuhult, tedd egy lábasba a búzát, vizet és a tej felét. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és hagyd főzni 30-40 percig, amíg a búza teljesen megpuhul.
Ellenőrizd a búzát, hogy ne főzze túl, mert akkor nem lesz megfelelő a textúrája.
Add hozzá a cukrot, a szárított gyümölcsöket, narancshéjat, szegfűszeget és a fahéjat. Keverd jól össze.
A narancshéj és a szegfűszeg egyedi ízt ad, de ha nem szereted, el is hagyhatod.
Főzd tovább a keveréket 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés tejet vagy vizet.
Amikor a keverék sűrűsödik, vedd le a tűzről és hagyd hűlni.
Hagyd a kész aşuret hűlni, mivel hűlés közben még sűrűsödik.
Tálald a hűtött aşuret, és szórd meg pirított mogyoróval.
A mogyoró frissessége és ropogóssága kiemeli az étel ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.