Aşure mogyoróval, török édesség, tálban

Aşure mogyoróval

Aşure, más néven \'Néhány hűséges hónap\' vagy \'Ásura\', egy tradicionális török desszert, amelyet hagyományosan az iszlám újév alkalmából készítenek. Az étel gazdag ízvilágot kínál a búza, tej, cukor és különféle fűszerek kombinációjával, miközben szárított gyümölcsökkel és pirított mogyoróval is díszíthető. Ez a desszert egy igazi török ínycsiklandó étel, amely édes és frissítő ízével mindenkit elvarázsol.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 55 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Búza
150 g Cukor
500 ml Tej
50 g Mogyoró
100 g Szárított gyümölcsök (mazsola, aszalt sárgabarack)
1 db Narancshéj
1 l Víz
1 tk. Cinnamon
1 db Szegfűszeg

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A búzát alaposan öblítsd le, majd áztasd vízben 8-12 órán át.

    Ez segít a búzának megpuhulni, és gyorsítja a főzést.

    2

    Miután a búza megpuhult, tedd egy lábasba a búzát, vizet és a tej felét. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és hagyd főzni 30-40 percig, amíg a búza teljesen megpuhul.

    Ellenőrizd a búzát, hogy ne főzze túl, mert akkor nem lesz megfelelő a textúrája.

    3

    Add hozzá a cukrot, a szárított gyümölcsöket, narancshéjat, szegfűszeget és a fahéjat. Keverd jól össze.

    A narancshéj és a szegfűszeg egyedi ízt ad, de ha nem szereted, el is hagyhatod.

    4

    Főzd tovább a keveréket 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés tejet vagy vizet.

    5

    Amikor a keverék sűrűsödik, vedd le a tűzről és hagyd hűlni.

    Hagyd a kész aşuret hűlni, mivel hűlés közben még sűrűsödik.

    6

    Tálald a hűtött aşuret, és szórd meg pirított mogyoróval.

    A mogyoró frissessége és ropogóssága kiemeli az étel ízét.