A szárított babot és lencsét egy éjszakán át áztasd be vízbe, hogy megpuhuljanak. Másnap szűrd le őket, majd tedd őket egy nagy fazékba, és öntsd hozzá a vizet. Főzd 1-1,5 órán keresztül, amíg megpuhulnak.
A bab és a lencse gyorsabb főzéséhez használd nyomás alatt főzőt.
Amíg a bab és a lencse fő, reszeld le a narancs héját, és tedd félre. A narancs levét is kinyomhatod, hogy a szószhoz felhasználhasd később.
A narancshéj finom, friss ízt ad az aşurenak, de ügyelj arra, hogy ne vegyél le túl sok fehér részt, mert az keserű lehet.
Miután a bab és lencse megpuhultak, add hozzá a búzadarát és a tejet a fazékhoz. Főzd közepes lángon, folyamatosan kevergetve, hogy ne ragadjon le. Amikor a tészta besűrűsödik, add hozzá a cukrot és a fahéjat.
Ha túl sűrűnek tűnik a keverék, adj hozzá még egy kis vizet vagy tejet.
Főzd tovább 15-20 percig, hogy az összes íz összeérjen. Amikor elkészült, öntsd egy tálba, és hagyd kihűlni.
Hagyd kihűlni a tálban, hogy szép formát vegyen fel a végén.
Miután kihűlt, díszítsd a tetejét dióval, gránátalmával és reszelt narancshéjjal.
A gránátalma friss, ropogós textúrája nagyszerű ellentétet alkot a krémes aşureval.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.