Avgolemono leves rizzsel, citromos tojásos leves csirke alaplével, tálalva friss petrezselyemmel

Avgolemono rizzsel

Az Avgolemono egy klasszikus görög étel, amely különböző formákban készülhet. Az eredeti recept egy citromos tojásos levest jelent, amelyet hagyományosan csirke vagy zöldségek alaplevéből készítenek. Az Avgolemono leves a görög konyha egyik alapétele, melyet gyakran fogyasztanak különleges alkalmakon vagy hétköznapi étkezésként egyaránt. A friss citromlé és tojás egyedülálló ízvilágot ad, miközben a rizs gazdagítja és sűríti a levest. A görög családok gyakran készítik ezt az ételt, mivel gyorsan és egyszerűen elkészíthető, miközben nagyon tápláló és ízletes.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1000 ml Csirke alaplé
2 db Tojás
2 ek. Citromlé
150 g Rizs
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirke alaplevet forrald fel egy közepes lábosban, majd add hozzá a rizst és főzd 10-12 percig, amíg a rizs megpuhul.

    Ha túl sok levet adsz hozzá, a rizs főzésénél figyelj rá, hogy ne legyen túl sűrű a leves.

    2

    Közben egy tálban verd fel a tojásokat a citromlével, sóval és borssal.

    A tojásokat mindig alaposan verd fel, hogy ne maradjanak darabok.

    3

    Amikor a rizs elkészült, egy merőkanál forró levest adj a tojásos keverékhez, hogy felmelegedjen, majd fokozatosan öntsd vissza a leveshez, folyamatos keverés mellett.

    A tojásokat mindig fokozatosan melegítsd fel, hogy elkerüld a tojás megfőzését a forró levesben.

    4

    Tedd vissza a levest a tűzre és keverd folyamatosan, amíg a leves besűrűsödik. Ne hagyd forrni!

    Ha túl sűrűvé válik a leves, egy kis extra csirke alaplével hígíthatod.

    5

    Tálald forrón, megszórva friss petrezselyemmel.

    A friss petrezselyem nemcsak szép színt ad, de extra friss ízt is biztosít a levesnek.