Egy nagy tálban keverd össze a darált marhahúst a sóval, fekete borssal, füstölt pirospaprikával és Worcestershire szósszal.
Ne dolgozd túl a húst, mert akkor kemény lesz a pogácsa. Csak addig keverd, amíg a fűszerek el nem oszlanak benne.
Oszd a húst négy egyenlő részre, majd formázz belőlük húspogácsákat.
A pogácsák formázásánál nyomd be a közepüket enyhén, mert sütés közben összehúzódnak, és így egyenletesebbek maradnak.
Melegíts fel egy serpenyőt vagy grillt közepes-magas hőmérsékletre, majd kend meg egy kevés olívaolajjal.
A serpenyőnek/grillnek forrónak kell lennie, mielőtt ráteszed a húst, hogy szép kérge legyen.
Süsd a húspogácsákat oldalanként kb. 3-4 percig, amíg szép barnák lesznek.
Ne nyomkodd a pogácsákat sütés közben, mert akkor elvesztik a szaftjukat.
A sütési idő utolsó percében helyezz egy szelet cheddar sajtot a húspogácsára, és hagyd ráolvadni.
Ha a sajt nem akar olvadni, fedd le a serpenyőt egy fedővel.
Vágd félbe a hamburgerzsemléket, majd pirítsd meg őket enyhén egy száraz serpenyőben vagy grillen.
A pirítás megakadályozza, hogy a zsemle átázzon a szafttól.
Egy tálban villával törd össze az avokádót, majd keverd hozzá a lime levét és egy csipet sót, hogy krémes guacamole állagot kapjon.
A lime leve megakadályozza, hogy az avokádó megbarnuljon.
Kend meg az alsó zsemle felét majonézzel, majd helyezd rá a salátalevelet.
A majonéz megakadályozza, hogy a zsemle átázzon a szaftos hozzávalóktól.
Helyezd rá a sajtos húspogácsát, majd kanalazz rá egy adag avokádókrémet.
Az avokádókrémet ne spórold ki, ez adja meg a hamburger különleges ízét.
Tedd rá a paradicsomkarikákat, hagymakarikákat és uborkaszeleteket, majd locsold meg ketchuppal és mustárral.
A zöldségek mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Helyezd rá a zsemle tetejét, majd tálald azonnal sült krumplival vagy friss salátával.
A burgert érdemes egy papírba csomagolni, hogy könnyebben lehessen fogyasztani.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.