Pirítsd meg a kenyérszeleteket egy serpenyőben vagy kenyérpirítóban, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.
A serpenyőben pirításhoz használj egy kevés vajat vagy olívaolajat a még finomabb ízért.
Vágd félbe az avokádókat, távolítsd el a magjukat, majd egy kanál segítségével kanalazd ki a belsejüket egy tálba.
Az avokádó akkor jó, ha enyhe nyomásra puha, de nem túl érett. Ha nincs időd megvárni, hogy megérjen, tedd egy papírzacskóba egy banánnal vagy almával, ez felgyorsítja az érési folyamatot.
Egy villával törd össze az avokádót, majd add hozzá a citromlevet, az olívaolajat, a sót és a borsot. Ízlés szerint chili pelyhet is adhatsz hozzá.
A citromlé megakadályozza az avokádó barnulását, és friss ízt ad neki. Kísérletezz különböző fűszerekkel, például fokhagymaporral, hagymaporral vagy köménnyel.
Kend az avokádókrémet az előkészített pirítósokra, egyenletes rétegben.
A pirítósra kenés előtt megkenheted a kenyeret egy kevés fokhagymával is, így még ízletesebb lesz.
Szórd meg a tetejét frissen aprított petrezselyemmel vagy korianderrel, és azonnal tálald.
Tálaláskor tehetsz rá extra feltéteket, például tojást, paradicsomot, feta sajtot vagy pirított magokat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.