Avokádós sült tofu wrap tányéron tálalva

Avokádós sült tofu wrap

Az avokádós sült tofu wrap egy könnyű és egészséges étel, amely ideális gyors ebédhez vagy vacsorához. A ropogósra sült tofu füstös íze remekül harmonizál az avokádókrém lágy állagával és a friss zöldségek ropogós textúrájával. A lime frissessége és a koriander pikáns aromája teszi ezt a wrapot igazán különlegessé. Ha egy egyszerű, mégis ízletes és tápláló fogást keresel, amelyet gyorsan elkészíthetsz, akkor ezt a wrapot érdemes kipróbálnod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 8 perc
Teljes 23 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Tortilla lap
200 g Tofu
1 db Avokádó
1 ek. Lime leve
2 ek. Olívaolaj
1 gerezd Fokhagyma
0.5 tk. Füstölt paprika
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt fekete bors
50 g Kígyóuborka
1 db Paradicsom
0.5 db Lilahagyma
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut vágd kis kockákra, majd egy tálban forgasd össze az olívaolajjal, a zúzott fokhagymával, a füstölt paprikával, a sóval és a borssal.

    A tofu minél szárazabb, annál ropogósabbra sül. Ha van rá időd, nyomkodd ki a tofut papírtörlővel, mielőtt felkockáznád.

    2

    Egy serpenyőt hevíts fel közepes lángon, majd süsd benne a tofukockákat 6-8 percig, amíg aranybarnára és ropogósra sülnek.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert a tofu nem fog szépen pirulni. Inkább süsd több részletben, ha szükséges.

    3

    Közben készítsd el az avokádókrémet: törd össze az avokádót egy villával, keverd hozzá a lime levét, egy csipet sót és egy kevés frissen őrölt borsot.

    A lime leve segít megőrizni az avokádó színét, így nem barnul meg olyan gyorsan. Ha nincs lime, citromlé is használható.

    4

    A kígyóuborkát és a paradicsomot vágd vékony szeletekre, a lilahagymát aprítsd fel.

    A vékony szeletek könnyebben beleférnek a wrapba, és könnyebb őket harapni.

    5

    A tortilla lapokat enyhén melegítsd fel egy száraz serpenyőben vagy mikrohullámú sütőben, hogy rugalmasabbak legyenek.

    A melegítéssel a tortilla lapok kevésbé fognak törni a feltekerés során. Ügyelj, hogy ne melegítsd túl, mert kiszáradhat.

    6

    Kend meg a tortilla egyik oldalát az avokádókrémmel, majd halmozd rá az aranybarnára sült tofut, a friss zöldségeket és a koriandert.

    Ne töltsd túl a tortilla lapot, különben nehéz lesz feltekerni. Hagyd a széleit szabadon.

    7

    Óvatosan tekerd fel a wrapot, majd vágd félbe, hogy könnyebben fogyasztható legyen.

    Ha a wrap hajlamos szétesni, tekerd be szorosan alufóliába vagy sütőpapírba.

    8

    Tálald azonnal, friss lime szeletekkel és egy kevés extra korianderrel megszórva.

    A lime szeletekkel még ízletesebbé teheted a wrapot, és a korianderrel frissítheted az ízét.