Ayran citromlével, pohárban tálalva, friss és hűsítő.

Ayran citromlével

Az Ayran egy hagyományos török ital, amely joghurtból, vízből és sóból készül. Ez az ital a forró nyári napokon igazi frissítőként szolgál, hiszen a sós joghurt és a víz kombinációja különleges, hűsítő élményt ad. A citromlé hozzáadása még gazdagítja az Ayran ízét, frissítőbbé és még élvezetesebbé téve azt. Az Ayran citromlével egy tökéletes ital étkezésekhez, vagy egy fárasztó nap után.

Előkészület 5 perc
Elkészítés N/A
Teljes 5 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Joghurt
200 ml Víz
1 csipet
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A joghurtot egy keverőtálba öntsd, majd add hozzá a vizet.

    A joghurt legyen friss, és ne legyen túl sűrű, hogy a megfelelő állagot kapjuk.

    2

    Adj hozzá egy csipet sót, majd jól keverd össze, hogy a só feloldódjon.

    A só mennyisége szerint ízlés szerint állítható, de ne legyen túl sós, mert az nem illik az Ayran frissességéhez.

    3

    Öntsd hozzá a citromlevet, és ismét keverd össze, hogy minden összetevő jól elvegyüljön.

    A citromlé frissítő ízt ad, és segít kiegyensúlyozni az Ayran gazdag ízét.

    4

    A kész Ayran-t egy szűrőn keresztül öntsd poharakba, hogy a joghurt bármely nagyobb darabja eltűnjön.

    A szűrés segít, hogy az Ayran sima textúrájú legyen.

    5

    Tálald az Ayran-t azonnal jéggel, vagy hűtve, hogy még frissítőbb legyen.

    A hűtés különösen forró napokon teszi még élvezetesebbé a frissítő italt.