Egy serpenyőben süsd ropogósra a bacont, majd papírtörlőn csepegtesd le, és vágd apró darabokra.
A bacon sütése közben figyelj, hogy ne égjen meg, mert keserű ízt ad a gofrinak. Használj közepes lángot.
Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.
Fontos, hogy a vaj ne legyen forró, amikor a többi hozzávalóhoz adod, mert megfőzheti a tojásokat.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót, cukrot és a fokhagymaport, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.
A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el, így a gofri szép magas lesz.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.
A tojásokat érdemes habosra verni, ezáltal a gofri könnyebb és levegősebb lesz.
Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, majd add hozzá az apróra vágott bacont és a reszelt sajtot.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók eltűnnek, mert a túlkeverés kemény gofrit eredményezhet.
Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.
A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, mielőtt beleöntöd a tésztát. Ha nem elég meleg, a gofri nem lesz ropogós.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
A sütési idő a gofrisütő típusától függ. Figyeld a gofri színét, és akkor vedd ki, amikor aranybarna és ropogós.
Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.
A megsült gofrikat rácsra helyezve tartsd melegen, így nem áznak el.
Tálaláskor locsold meg juharsziruppal a még különlegesebb ízhatás érdekében.
A juharszirup helyett használhatsz mézet vagy más édesítőt is. Kínálhatsz mellé friss gyümölcsöt vagy tejszínhabot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.