Egy nagy tálban keverd össze a darált marhahúst a sóval, fekete borssal és Worcestershire szósszal.
A húst óvatosan keverd össze a fűszerekkel, ne dolgozd túl, mert akkor kemény lesz a hamburgerpogácsa.
Oszd a húst négy egyenlő részre, majd formázz belőlük vastag húspogácsákat. Ügyelj arra, hogy kicsit nagyobbak legyenek, mint a zsemle, mert sülés közben összemennek.
Formázás előtt érdemes a kezedet benedvesíteni, így nem fog ráragadni a hús.
Melegíts fel egy serpenyőt vagy grillt közepes-magas hőmérsékletre, majd kend meg egy kevés olívaolajjal.
A serpenyőnek vagy grillnek nagyon forrónak kell lennie, hogy a hús azonnal kérget kapjon.
Süsd a húspogácsákat oldalanként kb. 3-4 percig, amíg szép barnák lesznek. Ha közepesen átsült burgert szeretnél, süsd további 2 percig oldalanként.
Ne nyomkodd a húspogácsákat sütés közben, mert kifolyik a szaft és száraz lesz.
A sütési idő utolsó percében helyezz egy szelet cheddar sajtot a húspogácsára, és hagyd ráolvadni.
A sajtot közvetlenül a sütés vége előtt tedd rá, hogy szépen megolvadjon, de ne égjen meg.
Egy másik serpenyőben süsd ropogósra a bacon szeleteket közepes lángon, majd csepegtesd le papírtörlőn.
A bacont alacsonyabb lángon süsd, hogy a zsírja szépen kiolvadjon és ropogós legyen. A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges zsírt.
Vágd félbe a hamburgerzsemléket, majd pirítsd meg őket enyhén egy száraz serpenyőben vagy grillen.
A pirítás megakadályozza, hogy a zsemle átázzon a nedves hozzávalóktól.
Kend meg az alsó zsemle felét majonézzel, majd helyezd rá a salátalevelet.
A majonéz megakadályozza, hogy a zsemle átázzon a húspogácsa levétől. A saláta pedig egy plusz réteget képez a nedvesség ellen.
Helyezd rá a sajtos húspogácsát, majd tegyél rá két szelet ropogós bacont.
A bacon ropogósságát sütőben vagy serpenyőben érheted el a legkönnyebben. Ne süsd túl, mert megkeményedik!
Tedd rá a paradicsomkarikákat, hagymakarikákat és uborkaszeleteket, majd locsold meg ketchuppal és mustárral.
A zöldségek sorrendje ízlés kérdése, de a paradicsom a húspogácsához közel tartja a zsemlét szárazon.
Helyezd rá a zsemle tetejét, majd tálald azonnal sült krumplival vagy coleslaw salátával.
Azonnali tálalással elkerülheted, hogy a zsemle átázzon a szafttól. Ha mégis előre készíted, csomagold szorosan alufóliába, hogy melegen tartsd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.