Egy serpenyőben közepes lángon süsd ropogósra a bacon szeleteket, majd helyezd őket papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
A bacont érdemes hideg serpenyőben kezdeni sütni, hogy a zsírja jobban kiolvadjon.
A bacon zsírjában üsd bele a tojásokat, majd kevergetve süsd 3-4 percig, amíg lágy rántottát kapsz.
A tojásokat ne süsd túl, mert száraz lesz a rántotta.
Ízesítsd a rántottát sóval, borssal és őrölt pirospaprikával, majd morzsold bele a feta sajtot, és keverd össze.
A feta sajtot óvatosan morzsold bele, hogy ne törjön össze teljesen.
Szeleteld fel a paradicsomot, uborkát és piros hagymát vékony karikákra.
A zöldségeket vágd egyforma méretűre, hogy esztétikusabb legyen a pita.
Melegítsd elő a pita kenyeret egy serpenyőben vagy sütőben, hogy kissé ropogós legyen.
A pitát ne melegítsd túl, mert kemény lesz.
A meleg piták belsejébe helyezd a tojásos-fetás keveréket, majd rendezd el rajta a friss zöldségeket és a ropogós bacon szeleteket.
A pitát ne töltsd túl, hogy könnyen össze lehessen hajtani.
Locsold meg a görög joghurttal, és opcionálisan szórd meg extra friss petrezselyemmel.
A görög joghurt helyett használhatsz tzatziki szószt is.
Hajtsd össze a pitát, és azonnal tálald.
A pitát tálalás előtt érdemes félbevágni, hogy könnyebb legyen enni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.