A padlizsánokat mosd meg, és vágd fel hosszában vékony szeletekre (kb. 1 cm vastagságúak).
A padlizsánt ne vágd túl vékonyra, hogy ne száradjon ki túlzottan a sütés közben.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és süsd a padlizsánszeleteket mindkét oldalon aranybarnára (kb. 3-4 perc mindkét oldalon).
Ügyelj arra, hogy a padlizsánok ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy egyenletesen süljenek.
A diót apróra vágd, és a fokhagymát is reszeld le vagy zúzd össze.
A dió íze sokkal gazdagabb, ha frissen vágod apróra, és a fokhagyma erősebb aromát ad.
A joghurtot, diót, fokhagymát, koriandert, sót és borsot keverd össze egy tálban.
A joghurt alapú keverék biztosítja a krémes állagot, ami jól kiegészíti a ropogós padlizsánt.
A padlizsánszeletek tetejére egy evőkanál joghurtos keveréket tegyél, majd szórd meg friss korianderrel és gránátalmamaggal.
A gránátalmamagok extra frissességet és egy kis ropogósságot adnak az ételnek.
Tálald a Badrijani-t frissen, és ha szeretnéd, egy kevés extra korianderrel díszítheted.
A Badrijani hidegen is finom, így előre elkészíthető és egy ideig hűtve is tárolható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.