Badrijani gránátalmamaggal, padlizsán szeletek joghurttal és gránátalmával díszítve

Badrijani gránátalmamaggal

A Badrijani egy hagyományos grúz étel, amely padlizsánból és joghurttal készült keverékből áll. Az étel a grúz konyha egyik ékköve, és gyakran fogyasztják előételként. A gránátalmamagok hozzáadása egy extra frissességet és roppanós textúrát ad, miközben a joghurtos keverék krémessé és gazdag ízűvé teszi a padlizsánt. Az étel a grúz konyha gazdag fűszereivel és egészséges alapanyagaival igazi ínycsiklandó élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
50 g Dió
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Koriander
100 ml Joghurt
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Gránátalmamag
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Cilantro

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat mosd meg, és vágd fel hosszában vékony szeletekre (kb. 1 cm vastagságúak).

    A padlizsánt ne vágd túl vékonyra, hogy ne száradjon ki túlzottan a sütés közben.

    2

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és süsd a padlizsánszeleteket mindkét oldalon aranybarnára (kb. 3-4 perc mindkét oldalon).

    Ügyelj arra, hogy a padlizsánok ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy egyenletesen süljenek.

    3

    A diót apróra vágd, és a fokhagymát is reszeld le vagy zúzd össze.

    A dió íze sokkal gazdagabb, ha frissen vágod apróra, és a fokhagyma erősebb aromát ad.

    4

    A joghurtot, diót, fokhagymát, koriandert, sót és borsot keverd össze egy tálban.

    A joghurt alapú keverék biztosítja a krémes állagot, ami jól kiegészíti a ropogós padlizsánt.

    5

    A padlizsánszeletek tetejére egy evőkanál joghurtos keveréket tegyél, majd szórd meg friss korianderrel és gránátalmamaggal.

    A gránátalmamagok extra frissességet és egy kis ropogósságot adnak az ételnek.

    6

    Tálald a Badrijani-t frissen, és ha szeretnéd, egy kevés extra korianderrel díszítheted.

    A Badrijani hidegen is finom, így előre elkészíthető és egy ideig hűtve is tárolható.