Bagel avokádóval és krémsajttal, friss lime-lével és chilipehellyel díszítve

Bagel avokádóval

A bagel egy hagyományos reggeli étel, amely évtizedek óta népszerű a világ minden táján. Az avokádóval való kombinációja egy modern twistet ad ennek a klasszikus ételnek, ami egyszerre tápláló és frissítő. A krémsajt és az avokádó egy lágy, krémes textúrát alkot, amely remekül passzol a ropogós bagelhez. Ez az étel ideális választás egy gyors, de tápláló reggelire vagy könnyű ebédre, amely bárhol élvezhető – friss és egyszerű.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Bagel
2 db Érett avokádó
150 g Krémsajt
1 ek. Friss lime lé
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors
0.5 tk. Piros chili pehely

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A bagelt helyezd egy sütőlapra, és tedd be őket egy előmelegített 180°C-os sütőbe körülbelül 5 percig, hogy friss, meleg és ropogós legyen.

    Ha friss bagelt használsz, ezt a lépést elhagyhatod, mivel a friss bagel már puha és ízletes.

    2

    Az avokádókat vágd félbe, vedd ki a magot, és egy kanállal szedd ki a húsát. Egy tálban törd össze az avokádót egy villával, és add hozzá a lime levét, sót és fekete borsot.

    Ügyelj arra, hogy az avokádó ne legyen túl érett, mert akkor túl lágy és folyós lesz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis extra lime levet, hogy frissebb ízt kapj.

    3

    A krémsajtot tedd egy tálba, és egy kis fekete borssal ízesítsd. Keverd simára.

    A krémsajt puhábbá és krémesebbé teszi a bagelt, és segít egyensúlyozni az avokádó ízét.

    4

    Ha a bagel kész, vágd ketté, és kend meg mindkét felét a krémsajttal. A krémsajt alapja ad egy kellemes lágy ízt, amely jól passzol az avokádóval.

    Ne sajnáld a krémsajtot, mert ez hozza ki igazán az étel krémes ízét!

    5

    A krémsajtos bagelt halmozd meg az összetört avokádóval, és szórd meg egy kevés piros chili pehellyel, hogy egy kis pikantériát adj az ételnek.

    A piros chili pehely enyhe fűszerességet ad, de ha nem szereted a csípőset, elhagyhatod, vagy helyettesítheted egy csipet frissen őrölt feketeborssal.

    6

    Az elkészült bagelt tálald azonnal. A friss bagel és az avokádó kombinációja tökéletes reggelire vagy könnyű ebédre.

    A bagelt akár előre is elkészítheted, de frissen a legfinomabb.