Bagel krémsajttal és füstölt lazaccal, friss kaporral díszítve

Bagel krémsajttal

A bagel a zsidó-amerikai konyha egyik legismertebb reggelije, amely évtizedek óta népszerű. A füstölt lazac és krémsajt kombinációja egy klasszikus párosítás, amely a reggeli étkezéseket különlegesebbé teszi. A bagel-t hagyományosan főzéssel készítik, de a modern változatok sokszor egyszerűen pirítják. Az étel tökéletes választás azok számára, akik reggel egy gyors, de tápláló étkezést keresnek. Friss kaporral díszítve még ínycsiklandóbbá válik, és valóban kiemeli a hal és a sajt ízét. Ez a reggeli recept gyors, egyszerű, és bárhol fogyasztható – ideális választás egy rohanós reggelre, amikor nincs sok idő a főzésre.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Bagel
200 g Krémsajt
150 g Füstölt lazac
1 ek. Friss kapor
1 ek. Citromlé
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdjük a bagellel: helyezd őket egy sütőlapra, és tedd be őket egy előmelegített 180°C-os sütőbe körülbelül 5 percig, hogy friss, meleg és ropogós legyen. Ha friss bagelt használsz, akár ki is hagyhatod ezt a lépést.

    Ha nem friss bagelt használsz, a melegítés segít abban, hogy újra puhább és ínycsiklandóbb legyen.

    2

    A krémsajtot tedd egy tálba, és keverd el benne a citromlevet, a sót és a fekete borsot, hogy egy sima, fűszeres krémet kapj.

    A citromlé frissítő savanykás ízt ad, ami remekül ellensúlyozza a bagel édesebb ízét. Ha extra krémesebb ízre vágysz, adj hozzá egy kis tejszínt is.

    3

    A füstölt lazacot vékony szeletekre vágd, és helyezd őket a bagelre. Ha nem szereted a füstölt lazacot, helyettesítheted más halakkal, például tonhallal.

    A füstölt lazac és a krémsajt kombinációja remek választás, de bármilyen hal, mint a friss lazac vagy pisztráng, szintén ízletes.

    4

    A friss kaprot apróra vágva szórd rá a bagel tetejére, majd kenj egy bőséges adagot a fűszeres krémsajtból a bagelre.

    A kapor friss, enyhén fűszeres ízt ad, de ha nem szereted, próbálj meg petrezselymet vagy snidlinget használni.

    5

    Az elkészült bagelt tálald azonnal, vagy csomagold be és tedd hűtőbe, hogy később élvezhesd a friss ízeket.

    Ez az étel frissen a legfinomabb, de a hűtőben néhány órán át is tárolható. Ha előre szeretnéd elkészíteni, ne halmozd a krémsajtot és a halat túl hamar a bagelre, hogy elkerüld a nedvesedést.