Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.
Mindig hideg vizet használj a zselatin áztatásához, különben összeragad.
Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt és a cukrot közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik. Add hozzá a vanília kivonatot.
A tejszínt ne forrald, csak melegítsd addig, amíg a cukor feloldódik.
Nyomkodd ki a zselatinlapokat, és keverd a forró tejszínes keverékhez, amíg teljesen feloldódik.
A zselatint alaposan nyomkodd ki, hogy ne maradjon benne felesleges víz.
Vedd le a keveréket a tűzről, és hagyd kicsit hűlni, majd keverd hozzá a Bailey’s likőrt, hogy az alkohol íze megmaradjon.
Fontos, hogy a keverék ne legyen túl forró, amikor a Bailey’s-t hozzáadod, mert az alkohol elpárologhat.
Öntsd a keveréket elegáns poharakba, és hagyd hűlni. Helyezd hűtőbe, hogy megszilárduljon (legalább 3-4 óra).
A hűtőben fedd le a poharakat folpackkal, hogy ne vegyék át a hűtő szagait.
Tálalás előtt díszítsd csokoládéforgáccsal és friss málnával.
A málnát közvetlenül tálalás előtt tedd rá, hogy ne áztassa el a panna cottát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.