Bailey’s panna cotta pohárban

Bailey’s panna cotta

A Bailey’s panna cotta egy elegáns és ízletes desszert, amely az ír krémlikőr gazdag, krémes ízét ötvözi a klasszikus olasz panna cotta puha textúrájával. Ez a desszert különleges alkalmakra is tökéletes, hiszen egyszerre kifinomult és egyszerűen elkészíthető. A csokoládéforgács és a friss málna díszítésként nemcsak esztétikus megjelenést kölcsönöz, hanem tökéletes ízharmóniát is teremt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
370 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tejszín
100 ml Bailey’s likőr
60 g Cukor
1 tk. Vanília kivonat
4 db Zselatinlap
30 g Csokoládéforgács
50 g Friss málna
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.

    Mindig hideg vizet használj a zselatin áztatásához, különben összeragad.

    2

    Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt és a cukrot közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik. Add hozzá a vanília kivonatot.

    A tejszínt ne forrald, csak melegítsd addig, amíg a cukor feloldódik.

    3

    Nyomkodd ki a zselatinlapokat, és keverd a forró tejszínes keverékhez, amíg teljesen feloldódik.

    A zselatint alaposan nyomkodd ki, hogy ne maradjon benne felesleges víz.

    4

    Vedd le a keveréket a tűzről, és hagyd kicsit hűlni, majd keverd hozzá a Bailey’s likőrt, hogy az alkohol íze megmaradjon.

    Fontos, hogy a keverék ne legyen túl forró, amikor a Bailey’s-t hozzáadod, mert az alkohol elpárologhat.

    5

    Öntsd a keveréket elegáns poharakba, és hagyd hűlni. Helyezd hűtőbe, hogy megszilárduljon (legalább 3-4 óra).

    A hűtőben fedd le a poharakat folpackkal, hogy ne vegyék át a hűtő szagait.

    6

    Tálalás előtt díszítsd csokoládéforgáccsal és friss málnával.

    A málnát közvetlenül tálalás előtt tedd rá, hogy ne áztassa el a panna cottát.