Bailey’s panna cotta pohárban

Bailey’s panna cotta

A Bailey’s panna cotta egy elegĂĄns Ă©s Ă­zletes desszert, amely az Ă­r krĂ©mlikƑr gazdag, krĂ©mes Ă­zĂ©t ötvözi a klasszikus olasz panna cotta puha textĂșrĂĄjĂĄval. Ez a desszert kĂŒlönleges alkalmakra is tökĂ©letes, hiszen egyszerre kifinomult Ă©s egyszerƱen elkĂ©szĂ­thetƑ. A csokolĂĄdĂ©forgĂĄcs Ă©s a friss mĂĄlna dĂ­szĂ­tĂ©skĂ©nt nemcsak esztĂ©tikus megjelenĂ©st kölcsönöz, hanem tökĂ©letes Ă­zharmĂłniĂĄt is teremt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
370 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 ml Tejszín
⭕ 100 ml Bailey’s likƑr
⭕ 60 g Cukor
⭕ 1 tk. Vanília kivonat
⭕ 4 db Zselatinlap
⭕ 30 g CsokolĂĄdĂ©forgĂĄcs
⭕ 50 g Friss málna
⭕ 100 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.

    Mindig hideg vizet hasznĂĄlj a zselatin ĂĄztatĂĄsĂĄhoz, kĂŒlönben összeragad.

    2

    Egy közepes låbosban melegítsd fel a tejszínt és a cukrot közepes långon, amíg a cukor teljesen feloldódik. Add hozzå a vanília kivonatot.

    A tejszĂ­nt ne forrald, csak melegĂ­tsd addig, amĂ­g a cukor feloldĂłdik.

    3

    Nyomkodd ki a zselatinlapokat, és keverd a forró tejszínes keverékhez, amíg teljesen feloldódik.

    A zselatint alaposan nyomkodd ki, hogy ne maradjon benne felesleges vĂ­z.

    4

    Vedd le a keverĂ©ket a tƱzrƑl, Ă©s hagyd kicsit hƱlni, majd keverd hozzĂĄ a Bailey’s likƑrt, hogy az alkohol Ă­ze megmaradjon.

    Fontos, hogy a keverĂ©k ne legyen tĂșl forrĂł, amikor a Bailey’s-t hozzĂĄadod, mert az alkohol elpĂĄrologhat.

    5

    Öntsd a keverĂ©ket elegĂĄns poharakba, Ă©s hagyd hƱlni. Helyezd hƱtƑbe, hogy megszilĂĄrduljon (legalĂĄbb 3-4 Ăłra).

    A hƱtƑben fedd le a poharakat folpackkal, hogy ne vegyĂ©k ĂĄt a hƱtƑ szagait.

    6

    TĂĄlalĂĄs elƑtt dĂ­szĂ­tsd csokolĂĄdĂ©forgĂĄccsal Ă©s friss mĂĄlnĂĄval.

    A mĂĄlnĂĄt közvetlenĂŒl tĂĄlalĂĄs elƑtt tedd rĂĄ, hogy ne ĂĄztassa el a panna cottĂĄt.