A csirkehúst vágd fel kisebb darabokra, majd egy serpenyőben olvaszd fel a vajat. Add hozzá a csirkét és pirítsd meg aranybarnára.
A csirkehúst ne tedd túl gyorsan a serpenyőbe, hogy szépen megsülethessen anélkül, hogy összeragadna.
Amíg a csirke sül, vágd fel a hagymát és a fokhagymát apró kockákra. A chilit szeleteld fel.
A chili fokozza az étel ízét, de ha nem szereted a túl erős ízeket, csökkentsd az adagot.
A kész csirkére add hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát és chilit, majd pirítsd őket együtt pár percig.
A hagymát és a fokhagymát add a csirkéhez, hogy a hús magába szívja az aromákat.
Öntsd hozzá a kókusztejet, sózd meg, majd alacsony hőmérsékleten főzd tovább 20-30 percig, hogy a csirke átsüljön, és az ízek jól összeérjenek.
Ne forrald túl magas hőmérsékleten a kókusztejet, hogy ne váljon szét a zsiradék és a folyadék.
Ha a csirke megfőtt, add hozzá a joghurtot és keverd jól össze. A joghurt lágy, krémes állagot ad az ételnek.
A joghurt hozzáadása előtt érdemes lehűteni egy kicsit a kókusztejes keveréket, hogy ne csapódjon ki.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és fogyaszd rizzsel vagy pita kenyérrel.
A koriander friss, citrusos íze tökéletesen kiemeli az étel ízét. Tálalás előtt frissen vágd le!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.