Balaleet kókusztejjel tálalva csirkehússal és friss korianderrel

Balaleet kókusztejjel

A Balaleet egy tradicionális étel, amely a Közel-Kelet konyhájában gyökerezik. Az ételt különféle változatokban készítik, de a kókusztej hozzáadása új dimenziót ad neki. Az étel különlegessége a csirkehús és a kókusztej gazdag, krémes kombinációja, amit joghurttal gazdagítanak. A friss koriander és a chili pedig friss és pikáns ízt ad az ételnek. Ez a recept egy igazi ínycsiklandó fogás, amit könnyen elkészíthetsz egy hétköznapi étkezéshez vagy családi összejövetelekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús
400 ml Kókusztej
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
150 g Görög joghurt
1 tk.
1 csokor Friss koriander
1 db Chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd fel kisebb darabokra, majd egy serpenyőben olvaszd fel a vajat. Add hozzá a csirkét és pirítsd meg aranybarnára.

    A csirkehúst ne tedd túl gyorsan a serpenyőbe, hogy szépen megsülethessen anélkül, hogy összeragadna.

    2

    Amíg a csirke sül, vágd fel a hagymát és a fokhagymát apró kockákra. A chilit szeleteld fel.

    A chili fokozza az étel ízét, de ha nem szereted a túl erős ízeket, csökkentsd az adagot.

    3

    A kész csirkére add hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát és chilit, majd pirítsd őket együtt pár percig.

    A hagymát és a fokhagymát add a csirkéhez, hogy a hús magába szívja az aromákat.

    4

    Öntsd hozzá a kókusztejet, sózd meg, majd alacsony hőmérsékleten főzd tovább 20-30 percig, hogy a csirke átsüljön, és az ízek jól összeérjenek.

    Ne forrald túl magas hőmérsékleten a kókusztejet, hogy ne váljon szét a zsiradék és a folyadék.

    5

    Ha a csirke megfőtt, add hozzá a joghurtot és keverd jól össze. A joghurt lágy, krémes állagot ad az ételnek.

    A joghurt hozzáadása előtt érdemes lehűteni egy kicsit a kókusztejes keveréket, hogy ne csapódjon ki.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és fogyaszd rizzsel vagy pita kenyérrel.

    A koriander friss, citrusos íze tökéletesen kiemeli az étel ízét. Tálalás előtt frissen vágd le!