Balaleet mandulával, tálalva friss petrezselyemmel

Balaleet mandulával

A Balaleet mandulával egy hagyományos spanyol étel, amely a mediterrán konyha egyszerűségeit és gazdag ízvilágát képviseli. Az étel alapja a pirított kenyér és mandula, amelyet fokhagymával és petrezselyemmel gazdagítanak. Eredetileg egy egyszerű, vidéki ételként szolgált, amely gyorsan elkészíthető és tápláló. A Balaleet mandulával igazi ínycsiklandó falat, amely tökéletesen illik egy könnyed vacsorához vagy uzsonnához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Kenyér
50 g Mandula
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
0.5 tk. Bors
1 ág Friss petrezselyem
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kenyeret vágd kis kockákra. A mandulát durvára vágd.

    A kenyeret frissen érdemes használni, hogy ropogósabb legyen a végén. Ha régebbi kenyeret használsz, pirítsd meg előbb.

    2

    A fokhagymát zúzd össze, és egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat.

    A fokhagyma gyorsan megpirul, ezért ügyelj rá, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válhat.

    3

    Add hozzá a kenyeret és a mandulát az olívaolajhoz, és pirítsd 5-7 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A kenyér és mandula együttes pirítása adja meg a ropogós textúrát, ügyelj rá, hogy egyenletesen piruljanak.

    4

    Sózd, borsozd ízlés szerint, majd öntsd hozzá a vizet, és keverd jól össze.

    A víz hozzáadása segít a kenyérnek és mandulának, hogy jobban összeérjenek az ízek.

    5

    Tálald friss petrezselyemmel díszítve.

    A friss petrezselyem nemcsak díszít, hanem friss ízt is ad az ételnek.