A balut tojásokat alaposan öblítsd le, majd tedd egy lábasba vízzel együtt. Forrald fel, majd vedd le a tűzről, és hagyd hűlni.
A tojások forralása előtt érdemes őket alaposan megmosni, hogy tiszták legyenek.
A szójaszószt, vízet, cukrot, cayenne borsot és zúzott fokhagymát keverd össze egy tálban.
A cayenne bors használata fokozza az étel ízét, de ha nem szereted a csípőset, csökkentheted a mennyiségét.
A balut tojásokat pucold meg, majd tedd őket a szójaszószos keverékbe. Hagyd állni legalább 15 percig, hogy átjárja a fűszeres folyadék.
Ha több időd van, akár 30 percig is áztatni hagyhatod, hogy jobban beszívja az ízeket.
Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, majd óvatosan süsd meg a balut tojásokat, amíg enyhén ropogósak nem lesznek kívülről.
A szezámolaj gazdag ízt ad az ételnek, és segít abban, hogy a tojások kívülről ropogósak legyenek.
A sült balut tojásokat tálald friss zöldhagymával és a maradék szójaszószos keverékkel.
A zöldhagyma frissessége jól ellensúlyozza a sós ízt, és szép színt ad a tálalásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.