Balut szójaszósszal, sült kacsa tojások szójaszószos keverékkel tálalva

Balut szójaszósszal

A balut, egy különleges étel, amely főtt kacsa tojást jelent, hagyományosan Ázsiában készül, különösen Fülöp-szigeteken. A szójaszósz hozzáadásával és a tojások megpörkölésével az étel gazdag, fűszeres ízeket kap. A balut szójaszósszal változata különleges és ínycsiklandó, így nemcsak azok számára ajánlott, akik szeretnek új dolgokat kipróbálni, hanem azoknak is, akik kedvelik a gazdag, ázsiai ízeket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
6 db Balut (kacsa tojás)
4 ek. Szójaszósz
3 gerezd Fokhagyma
200 ml Víz
1 tk. Cukor
0.5 tk. Cayenne bors
2 szál Zöldhagyma
1 ek. Szezámolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A balut tojásokat alaposan öblítsd le, majd tedd egy lábasba vízzel együtt. Forrald fel, majd vedd le a tűzről, és hagyd hűlni.

    A tojások forralása előtt érdemes őket alaposan megmosni, hogy tiszták legyenek.

    2

    A szójaszószt, vízet, cukrot, cayenne borsot és zúzott fokhagymát keverd össze egy tálban.

    A cayenne bors használata fokozza az étel ízét, de ha nem szereted a csípőset, csökkentheted a mennyiségét.

    3

    A balut tojásokat pucold meg, majd tedd őket a szójaszószos keverékbe. Hagyd állni legalább 15 percig, hogy átjárja a fűszeres folyadék.

    Ha több időd van, akár 30 percig is áztatni hagyhatod, hogy jobban beszívja az ízeket.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, majd óvatosan süsd meg a balut tojásokat, amíg enyhén ropogósak nem lesznek kívülről.

    A szezámolaj gazdag ízt ad az ételnek, és segít abban, hogy a tojások kívülről ropogósak legyenek.

    5

    A sült balut tojásokat tálald friss zöldhagymával és a maradék szójaszószos keverékkel.

    A zöldhagyma frissessége jól ellensúlyozza a sós ízt, és szép színt ad a tálalásnak.