Gluténmentes banánkenyér frissen sütve, finom és puha állagú

Banánkenyér gluténmentesen

A banánkenyér, egy igazi klasszikus sütemény, amelyet sokan szeretnek reggelire vagy uzsonnára. A gluténmentes verziója lehetőséget ad azoknak, akik érzékenyek a gluténre, hogy élvezhessék a sütemény gazdag, banános ízét. A banánkenyér puha, édes, és egyszerűen elkészíthető, így ideális választás a gyorsan elkészíthető, de finom édességek közül.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 15 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
3 db Érett banán
250 g Gluténmentes liszt
150 g Cukor
2 db Tojás
1 tk. Sütőpor (gluténmentes)
1 tk. Szódabikarbóna
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet
60 ml Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A banánokat hámozd meg és törd össze egy villával, hogy pépes legyen.

    Használj érett banánt, mert annál édesebb lesz a kenyér.

    2

    A tojásokat add hozzá a banánpéphez, majd keverd el jól.

    A tojások segítenek a tészta kötésében és lágyítják a banánkenyér állagát.

    3

    A száraz hozzávalókat (gluténmentes liszt, sütőpor, szódabikarbóna, vaníliás cukor, só) keverd össze egy másik tálban.

    A száraz hozzávalókat alaposan összekeverve elkerülheted, hogy csomók maradjanak a tésztában.

    4

    A száraz hozzávalókat fokozatosan add hozzá a banános keverékhez, miközben folyamatosan kevered.

    Ne keverd túl a tésztát, hogy a banánkenyér puha maradjon.

    5

    Öntsd hozzá az olajat, és keverd el, hogy a tészta sima és homogén legyen.

    Az olaj segít abban, hogy a banánkenyér szaftos maradjon.

    6

    Tedd a tésztát egy sütőformába, és süsd előmelegített 180 °C-os sütőben 50-60 percig.

    A sütési idő eltérhet a sütő típusától függően, ezért érdemes tűpróbát végezni.

    7

    Miután a banánkenyér megsült, hagyd kihűlni, majd szeleteld fel és tálald.

    A banánkenyér akkor a legfinomabb, ha langyos vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.