A banánokat hámozd meg és törd össze egy villával, hogy pépes legyen.
Használj érett banánt, mert annál édesebb lesz a kenyér.
A tojásokat add hozzá a banánpéphez, majd keverd el jól.
A tojások segítenek a tészta kötésében és lágyítják a banánkenyér állagát.
A száraz hozzávalókat (gluténmentes liszt, sütőpor, szódabikarbóna, vaníliás cukor, só) keverd össze egy másik tálban.
A száraz hozzávalókat alaposan összekeverve elkerülheted, hogy csomók maradjanak a tésztában.
A száraz hozzávalókat fokozatosan add hozzá a banános keverékhez, miközben folyamatosan kevered.
Ne keverd túl a tésztát, hogy a banánkenyér puha maradjon.
Öntsd hozzá az olajat, és keverd el, hogy a tészta sima és homogén legyen.
Az olaj segít abban, hogy a banánkenyér szaftos maradjon.
Tedd a tésztát egy sütőformába, és süsd előmelegített 180 °C-os sütőben 50-60 percig.
A sütési idő eltérhet a sütő típusától függően, ezért érdemes tűpróbát végezni.
Miután a banánkenyér megsült, hagyd kihűlni, majd szeleteld fel és tálald.
A banánkenyér akkor a legfinomabb, ha langyos vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.