Banános gofri friss banánkarikákkal és dióval

Banános Gofri

A banános gofri egy természetesen édes és tápanyagokban gazdag alternatívája a hagyományos gofrinak. A pépesített banán nemcsak finom ízt ad a tésztának, hanem természetes édességforrás is, így kevesebb hozzáadott cukorra van szükség. A zabpehelyliszt és a fahéj még inkább kiemeli a gofri meleg, kellemes ízvilágát. Ha egy gyors, egészséges és finom reggelit vagy nassolnivalót keresel, ezt a receptet mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
360 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Zabpehelyliszt
2 db Banán
250 ml Mandulatej
2 db Tojás
30 g Kókuszolaj
30 g Méz vagy juharszirup
10 g Sütőpor
1 tk. Fahéj
1 csipet
5 ml Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy keverőtálban törd össze a banánokat egy villával, amíg pépes állagot nem kapsz.

    Érett, puha banánokat használj, ezek könnyebben pépesíthetők és édesebbek.

    2

    Add hozzá a tojásokat, a mandulatejet, a vanília kivonatot és a mézet vagy juharszirupot, majd keverd simára.

    Ha nincs mandulatej, használhatsz más növényi tejet vagy tehéntejet is.

    3

    Egy másik tálban keverd össze a zabpehelylisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót.

    A sütőpor segít, hogy a gofri könnyű és levegős legyen. Ne hagyd ki!

    4

    Öntsd a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, és keverd simára egy habverővel, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy eltűnnek.

    5

    Fokozatosan keverd bele az olvasztott kókuszolajat, hogy a tészta lágyabb legyen.

    Az olvasztott kókuszolaj helyett használhatsz olvasztott vajat vagy más növényi olajat is.

    6

    Melegítsd elő a gofrisütőt közepes hőfokon, és enyhén kend ki kókuszolajjal vagy vajjal.

    Győződj meg róla, hogy a gofrisütő teljesen felmelegedett, mielőtt beleöntöd a tésztát.

    7

    Önts egy adag tésztát a gofrisütő közepébe (kb. egy merőkanálnyi), majd csukd le a fedelet és süsd aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függ, figyelj a gofri színére.

    8

    Ha elkészült, óvatosan vedd ki a gofrit egy spatulával, majd helyezd egy rácsra hűlni, hogy kívül ropogós maradjon.

    A rácsra helyezés megakadályozza, hogy a gofri bepárásodjon és elveszítse a ropogósságát.

    9

    Tálald frissen banánkarikákkal, dióval és egy kevés mézzel vagy juharsziruppal.

    Kínálhatsz mellé más gyümölcsöket, magvakat, vagy akár csokoládéöntetet is.