Banános kulfi díszítve mandulaforgáccsal, pistáciadióval és rózsavízzel

Banános kulfi

A kulfi egy hagyományos indiai fagylalt, amely gyakran gyümölcsökkel, diófélékkel és különféle fűszerekkel készül. A banános változat egy friss, édes alternatívát kínál a klasszikus kulfihoz, és a fűszerek, mint a kardamom és fahéj, különleges aromákat adnak hozzá. A rózsavíz használata egy tipikus indiai ízesítés, amely kellemes, virágos jegyeket ad a desszerthez. A banános kulfi tökéletes választás azoknak, akik szeretnék kipróbálni az indiai édességek világát.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 4 óra
Teljes 4 óra 15 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 db Banán
200 ml Édesített sűrített tej
200 ml Friss tejszín
0.5 tk. Fahéj
0.5 tk. Cardamom (zöld kardamom)
30 g Mandulaforgács
20 g Pistáciadió
1 tk. Rózsavíz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A banánokat hámozd meg és pürésítsd egy turmixgépben, hogy sima állagú pürét kapj.

    A banánoknak érettnek kell lenniük, hogy édesek és szaftosak legyenek.

    2

    Egy tálban keverd össze az édesített sűrített tejet, friss tejszínt, fahéjat, cardamomot és a banánpürét. Jól keverd el, hogy egyenletes legyen.

    A cardamom különleges ízt ad a kulfinak, de ha nem szereted, akkor elhagyhatod, vagy kisebb mennyiségben használhatod.

    3

    A kulfi alapot öntsd egy műanyag vagy fém formába, és tedd a fagyasztóba legalább 4 órára, de legjobb, ha egész éjszakára fagyasztod.

    Ha nem rendelkezel kulfi formával, használhatsz jégkocka formát is, és a pálcikákat a fagyasztás felénél tűzheted bele.

    4

    Miután a kulfi megszilárdult, tálald a fagyasztóból kivéve. Díszítsd mandulaforgáccsal, pistáciadióval és egy kevés rózsavízzel.

    A rózsavíz nemcsak finom, hanem különleges ízt is ad a kulfinak, amitől még egzotikusabbá válik.