A banánokat hámozd meg és pürésítsd egy turmixgépben, hogy sima állagú pürét kapj.
A banánoknak érettnek kell lenniük, hogy édesek és szaftosak legyenek.
Egy tálban keverd össze az édesített sűrített tejet, friss tejszínt, fahéjat, cardamomot és a banánpürét. Jól keverd el, hogy egyenletes legyen.
A cardamom különleges ízt ad a kulfinak, de ha nem szereted, akkor elhagyhatod, vagy kisebb mennyiségben használhatod.
A kulfi alapot öntsd egy műanyag vagy fém formába, és tedd a fagyasztóba legalább 4 órára, de legjobb, ha egész éjszakára fagyasztod.
Ha nem rendelkezel kulfi formával, használhatsz jégkocka formát is, és a pálcikákat a fagyasztás felénél tűzheted bele.
Miután a kulfi megszilárdult, tálald a fagyasztóból kivéve. Díszítsd mandulaforgáccsal, pistáciadióval és egy kevés rózsavízzel.
A rózsavíz nemcsak finom, hanem különleges ízt is ad a kulfinak, amitől még egzotikusabbá válik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.