Banános túrókrém torta elegáns tálalásban

Banános túrókrém torta

A banános túrókrém torta a könnyű, gyümölcsös édességek egyedi változata. A lágy túrókrém és az édes banán tökéletes harmóniában van a puha tortalappal, így ez a desszert ideális választás nyári alkalmakra vagy bármilyen ünnepre. Az egyszerű elkészítés ellenére a torta megjelenése elegáns és lenyűgöző, amely garantáltan elnyeri a vendégek tetszését.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra
3200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Liszt
150 g Cukor
100 g Vaj
3 db Tojás
1 cs. Sütőpor
100 ml Tej
250 g Túró
200 ml Tejszín
3 db Banán
10 g Zselatin
10 g Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy tortaformát.

    A tortaformát lisztezheted is a vajazás után, hogy a tészta ne ragadjon le.

    2

    Keverd habosra a vajat és a cukrot, majd egyenként add hozzá a tojásokat.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. Addig keverd, amíg a keverék könnyű és habos nem lesz.

    3

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a sütőport, majd fokozatosan adagold a nedves hozzávalókhoz, felváltva a tejjel.

    A lisztet és a sütőport szitáld össze, hogy ne legyen csomós. A tejet és a lisztet felváltva add hozzá, hogy a tészta ne csapódjon össze.

    4

    Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 25-30 percig. Hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő sütőtől függően változhat. Tűpróbával ellenőrizd, hogy a tészta átsült-e. Hagyd a tésztát a formában kihűlni, mielőtt kivennéd.

    5

    A túrókrémhez keverd össze a túrót, a vaníliás cukrot és a felvert tejszínt, amíg sima és krémes állagot nem kapsz.

    A túrót szitán áttörheted, hogy simább legyen a krém. A tejszínt verd kemény habbá, mielőtt a túróhoz kevered.

    6

    Oldd fel a zselatint kevés meleg vízben, majd add a túrókrémhez. Keverd alaposan össze.

    A zselatint ne forrald, mert elveszíti a zselésítő képességét. Hagyd kicsit hűlni, mielőtt a krémhez adod.

    7

    A kihűlt tortalap tetejére helyezd el a banánkarikák felét, majd simítsd rá a túrókrémet.

    A banánkarikákat locsold meg citromlével, hogy ne barnuljanak meg.

    8

    Díszítsd a torta tetejét a maradék banánkarikákkal. Hűtsd le legalább 3 órára, hogy a krém megdermedjen.

    A torta tetejét megszórhatod reszelt csokoládéval vagy kakaóporral is.