A banánokat hámozd meg és villával törd össze egy tálban. A cél, hogy egy pürés állagot kapj.
Minél érettebb a banán, annál édesebb lesz az édesség. Ha szeretnéd, egy kis citromot is facsarhatsz hozzá, hogy ne barnuljon meg.
A vajat olvaszd meg, majd add hozzá a cukrot és karamellizáld. Ha a cukor elolvadt, hagyd picit hűlni.
Fontos, hogy közepes lángon karamellizáld, hogy ne égjen meg a cukor. Ne hagyd felügyelet nélkül, mert gyorsan megéghet!
A tojásokat verd fel egy tálban, majd keverd bele a tejjel és a vaníliás cukorral. Ezt a keveréket öntsd a banánpüréhez.
A tojásokat ne verd túl keményre, csak enyhén habosítsd, hogy ne legyenek benne túl sok buborék.
A lisztet és a sütőport egy tálban keverd össze, majd add hozzá a banános keverékhez. Jól keverd össze, hogy sima tésztát kapj.
Ha túl sűrűnek találod a tésztát, egy kevés tejjel hígíthatod. A tészta legyen sűrű, de folyós.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Egy közepes méretű sütőformát kenj ki vajjal, majd öntsd bele a banános tésztát.
A sütőformát előmelegített sütőbe tedd be, hogy azonnal sütni kezdjen a tészta!
Süsd a tésztát 180°C-on körülbelül 40-45 percig, amíg a teteje aranybarna lesz, és egy tűvel átszúrva már nem ragad rá tészta.
Ha a teteje túl gyorsan pirul, takard le fóliával, hogy a belseje is szépen átsüljön.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.