Bánh chuối nướng karamellizált banánnal, aranybarna sült banánokkal

Bánh chuối nướng karamellizált banánnal

A bánh chuối nướng egy hagyományos vietnami édesség, amely az édes banánok és a karamellizált cukor egyedi kombinációjára épít. A recept gyökerei a vietnami családok házi süteményeiben keresendők, ahol a friss, érett banánokat az év bármely szakában élvezhetjük. A karamellizált banánoknak köszönhetően a sütemény egyedi, mély ízt kap, miközben a tészta lágy és enyhén édes marad. Tipikus húsvéti vagy ünnepi édesség Vietnámban, de minden hétköznapi étkezéshez is tökéletes választás. Ha szereted a banánt, próbáld ki ezt az ínycsiklandó finomságot!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
4 db Érett banán
50 g Cukor
40 g Vaj
200 ml Tej
2 db Tojás
150 g Liszt
1 ek. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A banánokat hámozd meg és villával törd össze egy tálban. A cél, hogy egy pürés állagot kapj.

    Minél érettebb a banán, annál édesebb lesz az édesség. Ha szeretnéd, egy kis citromot is facsarhatsz hozzá, hogy ne barnuljon meg.

    2

    A vajat olvaszd meg, majd add hozzá a cukrot és karamellizáld. Ha a cukor elolvadt, hagyd picit hűlni.

    Fontos, hogy közepes lángon karamellizáld, hogy ne égjen meg a cukor. Ne hagyd felügyelet nélkül, mert gyorsan megéghet!

    3

    A tojásokat verd fel egy tálban, majd keverd bele a tejjel és a vaníliás cukorral. Ezt a keveréket öntsd a banánpüréhez.

    A tojásokat ne verd túl keményre, csak enyhén habosítsd, hogy ne legyenek benne túl sok buborék.

    4

    A lisztet és a sütőport egy tálban keverd össze, majd add hozzá a banános keverékhez. Jól keverd össze, hogy sima tésztát kapj.

    Ha túl sűrűnek találod a tésztát, egy kevés tejjel hígíthatod. A tészta legyen sűrű, de folyós.

    5

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Egy közepes méretű sütőformát kenj ki vajjal, majd öntsd bele a banános tésztát.

    A sütőformát előmelegített sütőbe tedd be, hogy azonnal sütni kezdjen a tészta!

    6

    Süsd a tésztát 180°C-on körülbelül 40-45 percig, amíg a teteje aranybarna lesz, és egy tűvel átszúrva már nem ragad rá tészta.

    Ha a teteje túl gyorsan pirul, takard le fóliával, hogy a belseje is szépen átsüljön.