Bánh chuối nướng mazsolával, édes banános sütemény mazsolával

Bánh chuối nướng mazsolával

A Bánh chuối nướng egy tradicionális vietnami sütemény, amelyet banánnal, cukorral és kókusztejjel készítenek. A süteményhez mazsolát is adnak, amely gazdag ízt ad neki. Ez a recept egy klasszikus változata, amely otthon is könnyen elkészíthető. Az édesség friss, édes és szaftos, és gyakran fogyasztják reggelire vagy desszertként.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
4 db Érett banán
100 g Finomliszt
50 g Rizsliszt
80 g Cukor
200 ml Kókusztej
50 g Fekete mazsola
1 db Tojás
1 tk. Sütőpor
1 csipet
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A banánokat hámozd meg, és villával törd össze őket egy tálban.

    A banánoknak érettnek kell lenniük, hogy édesebb és szaftosabb legyen a sütemény.

    2

    A tojást egy tálban verd fel, majd add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a kókusztejet. Keverd össze jól.

    A kókusztej gazdagabbá teszi az ízt, és segít a tészta puha textúrájában.

    3

    A rizslisztet, a finomlisztet, a sütőport és a csipet sót egy külön tálban keverd össze.

    A rizsliszt segít a sütemény állagának puhaságában, így érdemes jól összekeverni a többi liszttel.

    4

    A száraz összetevőket fokozatosan add hozzá a banános keverékhez, és keverd simára.

    Ne keverd túl a tésztát, hogy a sütemény könnyed maradjon.

    5

    Add hozzá a mazsolát a tésztához, majd öntsd egy kivajazott, lisztezett sütőformába.

    A mazsola gazdag ízt ad a süteménynek, de ha túl sok mazsolát adsz hozzá, akkor az étel túl édes lehet.

    6

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 30-35 percig, amíg a sütemény aranybarna és átsült.

    Ha egy fogpiszkálót beleszúrsz, és tisztán jön ki, a sütemény kész.

    7

    Miután elkészült, hagyd egy kicsit kihűlni a formában, majd tálald szeletekre vágva.