Bánh Mì Cá Mòi szardíniás szendvics friss zöldségekkel és korianderrel tálalva.

Bánh Mì Cá Mòi - Szardíniás szendvics

A Bánh Mì Cá Mòi egy különleges változata a vietnámi bánh mì-nek, amely a szardíniát és a friss zöldségeket ötvözi egy ínycsiklandó szendvicsben. A szardínia, amelyet gyakran használnak a vietnámi konyhában, gazdag, sós ízt ad, amelyet a friss koriander és lime savanykás íze tökéletesen kiegészít. Ez a szendvics tökéletes választás egy gyors és ízletes étkezéshez, amely különleges ízekkel tölti el a napot.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 25 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Bagett
2 doboz Szardínia (konzerv)
2 szál Tavaszi hagyma
1 db Sárgarépa
1 db Uborka
1 csokor Friss koriander
4 ek. Maionéz
1 db Lime
1 db Chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A szardíniát szűrd le, és tedd egy tálba. Ha szükséges, óvatosan nyomd össze egy villával, hogy kisebb darabokban legyen.

    A szardínia íze erőteljes, így nem szükséges túl sokat törni rajta, hogy megőrizze textúráját.

    2

    A sárgarépát hámozd meg, és vágd vékony csíkokra. Az uborkát hámozd meg és szeleteld fel vékonyan. A tavaszi hagymát vágd apróra.

    Minél vékonyabbra szeleteled a zöldségeket, annál frissebb és roppanósabb lesz a szendvics.

    3

    A lime levét facsard ki, és add hozzá a szardíniás keverékhez, hogy friss ízt adjon neki.

    A lime frissessége és savassága kiválóan kiegészíti a szardínia sósságát.

    4

    Vágd félbe a bagetteket, és kend meg őket majonézzel. A kenyér belső részét kicsit megpiríthatod a serpenyőben, hogy ropogósabb legyen.

    A pirított bagett még gazdagabbá teszi a szendvicset, és segít elkerülni, hogy a majonéz eláztassa a kenyeret.

    5

    Tedd a szardíniás keveréket a bagettbe, majd halmozd rá a zöldségeket: a sárgarépát, uborkát és tavaszi hagymát.

    A szardínia és a friss zöldségek egyensúlya teszi igazán különlegessé a szendvicset.

    6

    Szórd meg friss korianderrel, és ha szeretnéd, adj hozzá chili szeleteket is.

    A koriander friss íze és a chili csípőssége igazán különleges karaktert ad a bánh mì-nek.

    7

    Zárd le a bagettet, és máris kész a szardíniás bánh mì. Tálald frissen, hogy a ropogós kenyér és a friss zöldségek íze kiemelkedjen!

    A bánh mì-t frissen a legjobb fogyasztani, hogy megőrizze az összes ízt és frissességet.