BĂĄnh MĂŹ GĂ  Nướng grillezett csirkĂ©s szendvics friss zöldsĂ©gekkel Ă©s korianderrel tĂĄlalva.

BĂĄnh MĂŹ GĂ  Nướng - Grillezett csirkĂ©s szendvics

A BĂĄnh MĂŹ GĂ  Nướng, vagyis a grillezett csirkĂ©s bĂĄnh mĂŹ egy modern vĂĄltozata a klasszikus vietnĂĄmi szendvicsnek, amely friss Ă­zekkel Ă©s gazdag textĂșrĂĄval tölti el a falatokat. A csirkemell pĂĄcolĂĄsa Ă©s grillezĂ©se sorĂĄn az Ă­zek igazĂĄn intenzĂ­vvĂ© vĂĄlnak, miközben a ropogĂłs bagett Ă©s a friss zöldsĂ©gek egy tökĂ©letes egyensĂșlyt alkotnak. A bĂĄnh mĂŹ GĂ  Nướng egy igazĂĄn gyors, de Ă­nycsiklandĂł Ă©tkezĂ©s, amely tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy gyors ebĂ©dhez vagy vacsorĂĄhoz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db Bagett
⭕ 300 g Csirkemell
⭕ 3 ek. Szójaszósz
⭕ 2 ek. Szezámmagolaj
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 cm GyömbĂ©r
⭕ 1 db Lime
⭕ 2 szál Tavaszi hagyma
⭕ 1 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 1 csokor Friss koriander
⭕ 4 ek. MaionĂ©z

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vĂĄgd vĂ©kony szeletekre. Keverd össze a szĂłjaszĂłszt, szezĂĄmmagolajat, zĂșzott fokhagymĂĄt Ă©s reszelt gyömbĂ©rt, majd pĂĄcolj bele a csirkemellet legalĂĄbb 30 percig.

    A csirke pĂĄcolĂĄsĂĄhoz hagyd ĂĄllni szobahƑmĂ©rsĂ©kleten, hogy jobban ĂĄtvegye az Ă­zeket. A pĂĄcban lĂ©vƑ szezĂĄmmagolaj gazdag Ă­zt ad a hĂșsnak.

    2

    A csirkĂ©t grillezd meg közepes hƑmĂ©rsĂ©kleten, mindkĂ©t oldalĂĄt 4-5 percig, amĂ­g szĂ©p aranybarna nem lesz, Ă©s ĂĄtsĂŒl.

    HasznĂĄlj grillsĂŒtƑt vagy serpenyƑt, Ă©s ĂŒgyelj arra, hogy ne sĂŒsd tĂșl a csirkĂ©t, hogy ne legyen szĂĄraz.

    3

    A sårgarépåt håmozd meg, és vågd vékony csíkokra. Az uborkåt håmozd meg és szeleteld fel vékonyan. A tavaszi hagymåt vågd apróra, a lime-ot pedig facsard ki.

    A friss zöldsĂ©gek roppanĂłsĂĄgot Ă©s frissessĂ©get adnak a szendvicsnek, Ă­gy ĂŒgyelj arra, hogy a szeletek vĂ©konyak legyenek.

    4

    VĂĄgd fĂ©lbe a bagetteket, Ă©s kend meg Ƒket majonĂ©zzel. A kenyĂ©r belsƑ rĂ©szĂ©t kicsit megpirĂ­thatod a serpenyƑben, hogy ropogĂłsabb legyen.

    A pirĂ­tott bagett textĂșrĂĄja kĂŒlönlegessĂ© teszi a szendvicset, Ă©s megakadĂĄlyozza, hogy a szendvics tĂșl nedves legyen a pĂĄc miatt.

    5

    Tedd a grillezett csirkemell szeleteket a bagettbe, majd halmozd rå a zöldségeket: sårgarépåt, uborkåt, tavaszi hagymåt és friss koriandert.

    A csirke Ă©s a friss zöldsĂ©gek tökĂ©letes egyensĂșlyt alkotnak, prĂłbĂĄlj meg ne tĂșl sok zöldsĂ©get tenni, hogy a hĂșs Ă­ze Ă©rvĂ©nyesĂŒljön.

    6

    Szórd meg friss korianderrel, és ha szeretnéd, csepegtess egy kevés lime levet is a szendvicsre.

    A koriander friss Ă­ze Ă©s a lime savassĂĄga igazi ĂŒdesĂ©get ad a szendvicsnek, Ă©s egyensĂșlyban tartja a gazdag pĂĄc Ă­zĂ©t.

    7

    Zård le a bagettet, és måris kész a grillezett csirkés bånh mÏ. Tålald frissen, hogy a ropogós kenyér és a friss zöldségek íze kiemelkedjen!

    A szendvics frissen a legfinomabb, mivel a grillezett csirke Ă©s a ropogĂłs bagett összhangja tökĂ©letes Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt.