Bánh Mì Gà Nướng grillezett csirkés szendvics friss zöldségekkel és korianderrel tálalva.

Bánh Mì Gà Nướng - Grillezett csirkés szendvics

A Bánh Mì Gà Nướng, vagyis a grillezett csirkés bánh mì egy modern változata a klasszikus vietnámi szendvicsnek, amely friss ízekkel és gazdag textúrával tölti el a falatokat. A csirkemell pácolása és grillezése során az ízek igazán intenzívvé válnak, miközben a ropogós bagett és a friss zöldségek egy tökéletes egyensúlyt alkotnak. A bánh mì Gà Nướng egy igazán gyors, de ínycsiklandó étkezés, amely tökéletes választás egy gyors ebédhez vagy vacsorához.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Bagett
300 g Csirkemell
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Szezámmagolaj
2 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
1 db Lime
2 szál Tavaszi hagyma
1 db Sárgarépa
1 csokor Friss koriander
4 ek. Maionéz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd vékony szeletekre. Keverd össze a szójaszószt, szezámmagolajat, zúzott fokhagymát és reszelt gyömbért, majd pácolj bele a csirkemellet legalább 30 percig.

    A csirke pácolásához hagyd állni szobahőmérsékleten, hogy jobban átvegye az ízeket. A pácban lévő szezámmagolaj gazdag ízt ad a húsnak.

    2

    A csirkét grillezd meg közepes hőmérsékleten, mindkét oldalát 4-5 percig, amíg szép aranybarna nem lesz, és átsül.

    Használj grillsütőt vagy serpenyőt, és ügyelj arra, hogy ne süsd túl a csirkét, hogy ne legyen száraz.

    3

    A sárgarépát hámozd meg, és vágd vékony csíkokra. Az uborkát hámozd meg és szeleteld fel vékonyan. A tavaszi hagymát vágd apróra, a lime-ot pedig facsard ki.

    A friss zöldségek roppanóságot és frissességet adnak a szendvicsnek, így ügyelj arra, hogy a szeletek vékonyak legyenek.

    4

    Vágd félbe a bagetteket, és kend meg őket majonézzel. A kenyér belső részét kicsit megpiríthatod a serpenyőben, hogy ropogósabb legyen.

    A pirított bagett textúrája különlegessé teszi a szendvicset, és megakadályozza, hogy a szendvics túl nedves legyen a pác miatt.

    5

    Tedd a grillezett csirkemell szeleteket a bagettbe, majd halmozd rá a zöldségeket: sárgarépát, uborkát, tavaszi hagymát és friss koriandert.

    A csirke és a friss zöldségek tökéletes egyensúlyt alkotnak, próbálj meg ne túl sok zöldséget tenni, hogy a hús íze érvényesüljön.

    6

    Szórd meg friss korianderrel, és ha szeretnéd, csepegtess egy kevés lime levet is a szendvicsre.

    A koriander friss íze és a lime savassága igazi üdeséget ad a szendvicsnek, és egyensúlyban tartja a gazdag pác ízét.

    7

    Zárd le a bagettet, és máris kész a grillezett csirkés bánh mì. Tálald frissen, hogy a ropogós kenyér és a friss zöldségek íze kiemelkedjen!

    A szendvics frissen a legfinomabb, mivel a grillezett csirke és a ropogós bagett összhangja tökéletes élményt nyújt.