A csirkemellet vágd vékony szeletekre. Keverd össze a szójaszószt, szezámmagolajat, zúzott fokhagymát és reszelt gyömbért, majd pácolj bele a csirkemellet legalább 30 percig.
A csirke pácolásához hagyd állni szobahőmérsékleten, hogy jobban átvegye az ízeket. A pácban lévő szezámmagolaj gazdag ízt ad a húsnak.
A csirkét grillezd meg közepes hőmérsékleten, mindkét oldalát 4-5 percig, amíg szép aranybarna nem lesz, és átsül.
Használj grillsütőt vagy serpenyőt, és ügyelj arra, hogy ne süsd túl a csirkét, hogy ne legyen száraz.
A sárgarépát hámozd meg, és vágd vékony csíkokra. Az uborkát hámozd meg és szeleteld fel vékonyan. A tavaszi hagymát vágd apróra, a lime-ot pedig facsard ki.
A friss zöldségek roppanóságot és frissességet adnak a szendvicsnek, így ügyelj arra, hogy a szeletek vékonyak legyenek.
Vágd félbe a bagetteket, és kend meg őket majonézzel. A kenyér belső részét kicsit megpiríthatod a serpenyőben, hogy ropogósabb legyen.
A pirított bagett textúrája különlegessé teszi a szendvicset, és megakadályozza, hogy a szendvics túl nedves legyen a pác miatt.
Tedd a grillezett csirkemell szeleteket a bagettbe, majd halmozd rá a zöldségeket: sárgarépát, uborkát, tavaszi hagymát és friss koriandert.
A csirke és a friss zöldségek tökéletes egyensúlyt alkotnak, próbálj meg ne túl sok zöldséget tenni, hogy a hús íze érvényesüljön.
Szórd meg friss korianderrel, és ha szeretnéd, csepegtess egy kevés lime levet is a szendvicsre.
A koriander friss íze és a lime savassága igazi üdeséget ad a szendvicsnek, és egyensúlyban tartja a gazdag pác ízét.
Zárd le a bagettet, és máris kész a grillezett csirkés bánh mì. Tálald frissen, hogy a ropogós kenyér és a friss zöldségek íze kiemelkedjen!
A szendvics frissen a legfinomabb, mivel a grillezett csirke és a ropogós bagett összhangja tökéletes élményt nyújt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.